Trail Running - Äventyr - Bergsbestigning

Inspiration - Tips - Utrustningslistor - Recensioner - Nybörjarhjälp

Om Websiten

Sidans huvudinnehåll är fokuserat på terränglöpning/trail running, bergsbestigning & fjällvandring. Jag har även lyft in min blogg för min husrenovering hit samt har en blogg specifikt för mitt ”Van Conversion”-projekt där jag bygger en ”Camper van”/äventyrsbil. Siten lanserades oktober 2015 under namnet HappyHiker, men bytte namn till TrailPeter maj 2019. Syftet med siten är samla och delge erfarenheter, bilder och filmer från mina äventyr och utmaningar, att inspirera samt vägleda och hjälpa andra med allt till att få coachhjälp och stöd för att prova på traillöpning och terränglöpning till att förbereda sig på bästa sätt inför en bergsexpedition eller vandring.

Om TrailPeter

Jag heter Peter Lindquist, är 44 år och bor med en lurvig katt i ett mindre hus i Härryda, strax utanför Göteborg. Livet till vardags utgörs av ett kontorsjobb och traillöpning är min passion. Andra intressen är filmtittande och filmskapande, odling i växthuset, trädgårdsarbete, renovering, matlagning, bloggning och författande och massor annat. Jag har alltid många bollar i luften och är aldrig sysslolös eller uttråkad. 

IMG_20180427_163042_875

Om Äventyr och Trail Running

Min uppväxt i en liten by som heter Fränsta, beläget i Västernorrland / Medelpad, gjorde att skog och natur fanns nära till hands och där fiske snabbt blev ett stort friluftsintresse. Mitt friluftsintresse dräptes dock under värnplikten efter otaliga tältnätter med både ena och andra prövningar och det tog många år efter värnplikten innan jag ens kunde föreställa mig att frivilligt vilja spendera en natt i tält igen. 

2007 gav jag mig ut på en fjällvandring och jag insåg hur roligt det var att planera rutt, utrustning och hela resan omkring själva vandringen i sig. Sedan dess har jag gjort flera vandringar och toppturer, ibland med sällskap och ibland ensam. Efter ett tag så började jag blicka uppåt och satte snart min fot på Sveriges högsta berg, Kebnekaise. 

Det gav mig mersmak, dels pga utmaningsmomentet men också upplevelsen i sin helhet. Jag fortsatte med att bestiga Norges två högsta berg, Glittertind och Galdhöpiggen. Därefter ställdes siktet på Afrikas högsta berg Kilimanjaro och inom loppet av ett år så besteg jag även Europas högsta berg samt Sydamerikas högsta berg Aconcagua. Därefter har jag även gjort två försök att bestiga Everest, men fick lunginflammation halvvägs upp 2017 och under andra försöket fick jag luftrörsinfektion (2018).   

Träningsmässigt ogillade jag idrott och  motion under större delen av min uppväxt. Jag var totalt oduglig på allt jag provade på. Löpning försökte jag mig på flera gånger men avskydde. Innan jag skulle bestiga Kilimanjaro, så fick jag dock ett intresse för löpning och det var just för att jag hittade ut i naturen. Jag upptäckte att det monotona med att springa på asfalt eller i elljusspår försvann helt. Jag upptäckte att jag kunde utforska, uppleva och äventyra till vardags – och samtidigt få en fantastisk träning som inte bara stärkte kroppen inför bergsbestigning, utan dessutom gjorde susen för välbefinnandet och min allmänna hälsa. 

Det blev början på det som idag är min stora passion; att springa i skog och på berg. Jag springer inte för resultat eller jagar pallplatser, men emellanåt så tävlar jag – med mig själv. Jag springer primärt för att jag har roligt och märker av markanta positiva effekter på mental hälsa, stresshantering mm. 

Fjällmiljö i sig är för mig balsam för själen, men det som lockar mig mest är mäktiga berg och lite mer dramatisk fjällmiljö. Bergstoppar med stup, branter och utsikt är det jag söker numera. Det är något speciellt med känslan av att nå en bergstopp även om det inte är ett jättehögt berg. Den där sekunden när man blir ”herre på täppan” och tar ett djupt andetag medan blicken vandrar ut på omgivningarna är magisk.

Vill du kontakta mig gör du det enklast genom att använda formuläret nedan. 

Allt Gott!

/Peter