You are currently viewing En sur fotskada och vår goa löpargrupp

En sur fotskada och vår goa löpargrupp

Jag åkte tyvärr på någon skum fotskada när jag var i fjällen nu i sommar. Det klickade till och började smärta på ovansidan av ena foten, över tån. Första ställda diagnosen var inflammation, förmodligen en kombination av löpning över stökig terräng + att jag sträckkörde bil i 10 timmar hit och dit. På motorväg med farthållare är det en sak, men på de mindre vägarna där man hela tiden arbetar med gas/broms, så nyper också skorna (åtminstone mina) till lite över tåfästena. Det borde dock ha läkt tills nu, men har inte det, så jag undrar om det inte är någon bristning som har uppstått trots allt.

Jag får i varje fall ligga lite lågt med löpning, åtminstone tävlingar, just nu tills att foten känns bra igen. Däremot är vi igång med vår härliga löpargrupp igen! Förra månadagen startade vi upp våra fyra fartgrupper följt av två fartgrupper på tisdagens SlowTrail-koncept. På SlowTrail tar vi det betydligt lugnare, promenerar i uppförsbackar och stannar till och tar pauser oftare. Riktigt roligt ändå då vi har deltagarrekord med över 80 anmälda till våra 12 pass i höst!

Vi springer och visar ut på stigar som alla inte känner till och visar upp häftig och go natur. Dock är det bara ett fåtal pass till nu innan det blir pannlampelöpning. Det i sig är bara så otroligt mysigt, men jag kommer samtidigt att sakna de varma, soliga sommarkvällarna, helt klart. Jag bor på ett sätt på helt fel ställe på planeten då jag alltid tycker att perioden från april-augusti känns så kort. Framför allt i november som jag brukar kalla ”gråvember” är det otrolgit omysigt med rusk och mörker ute.

Jag har just nu inga fler trailtävlingar inbokade i varje fall, utan avvaktar lite hur det går med foten. I och med att jag försöker köra på som coach för löpargruppen, så kan det också medföra att det kanske förlänger tiden för skadan att läka. Tar en dag i daget så får vi se. Däremot är jag lite sugen på att åka till fjällen en sväng till, men det börjar bli på gränsen nu. Det är egentligen precis nu jag borde åka upp i sådana fall. Temperaturen är redan nere på nollgradigt redan i Jämtlandsfjällen nattetid. Jag får se hur jag gör dock, i och med att jag har just löpargruppen att ta hänsyn till varje vecka, så kan det vara så att jag skippar ännu en fjällresa i år och skjuter på det till nästa år istället. Av ekonomiska skäl kan det också vara klokt att hålla tillbaka lite med tanke på dagens dieselpriser.

Jag saknar dock ”vardagsäventyret” och frihetskänslan med att bara kunna rulla iväg och planlöst springa i berg och på fjäll!

Lämna ett svar