You are currently viewing Intressant tomt i intressant område

Intressant tomt i intressant område

Jag har faktiskt hittat ett par tomter i Jämtland som jag spekulerar lite kring. Tilltalande prisbild och som en slump var jag alldeles vid tomterna (utan att veta om att de var till salu) nu under semestern. Det slog mig att det var ett väldigt lugnt och skönt område och det ligger inte alldeles intill de klassiska skidställena där prisbilden är dyrare (men ändå inte långt ifrån). 

Jag har spunnit igång rejält på detta, men jag blir lite bekymrad när jag tittar på prisbilden på nyckelfärdiga hus på runt 50 kvm eller så. Jag skulle kunna klara mig på 30 kvm och börja där, men det skulle vara gott att åtminstone ha två somrum för att kunna hyra ut till ett par med barn iaf. Jag tror att i bara min egen bekantskapskrets och inte minst mitt nätverk runt natur, traillöpning, äventyr mm, så finns det kandidater som gärna skulle vilja hyra en vecka eller två. Jag vet ju vad de tar i veckohyra för hus runt Idre mm och jag skulle nog lätt kunna kapa min hyreskostnad till 1/3 mot för vad andra tar för sina uthyrningar sommartid mm. 

Jag tar i varje fall in mängder med kontaktförfrågningar nu, jösses så många husbyggare det finns. Lite synd att jag inte kan göra det på en enda site och bara mata in vad jag söker, och sedan få förfrågningar, utan jag måste verkligen in på varje enskild firma. 

Vi får se vad jag får för förslag och jag har idag bett banken om ett uppdaterat lånelöfte så jag ser vad kåken får kosta max, med de förutsättningarna att jag inte säljer mitt eget hus, utan sonika bor kvar i mitt hus OCH utökar med ett fritidsboende som jag kan mellanlanda i. Därifrån kan jag sedan röra mig vidare med äventyrsbilen, såväl runtom i fjällen som till Norge mm. Lite taggad har jag blivit på att få komma närmare mina vänner i hemtrakten med, men utan att lämna Göteborg. Det bästa av två världar kanske, som livet ser ut just nu. 

Blir det för dyrt med totalentreprenad, så är planB att kika på begagnade hus, men det goa här var att detaljplan är redan på plats och tillåter hus för 100 kvm + 30 kvm, fiber finns i området, vägförening löser vägarna osv. Det var väldigt mycket här som kändes tilltalande, men framför allt tomtpriser som var väldigt attraktivt för min ekonomi. 

Detta inlägg har 5 kommentarer

 1. /nina

  Det låter som en fantastisk idé! Jag hejar på dig!

  1. trailpeter

   Haha tack Nina! Vi får se vad jag landar i.

 2. A

  Plan C: husvagn och spiketält på en camping som har året-runt-camping kanske? Vi har haft det i ett par år och det fungerar riktigt bra. Prisvärt om inte annat.

  1. trailpeter

   Hur fungerar det med snömassor osv vintertid, måste man inte dit och sopa av taket stup i kvarten osv?

 3. A

  Jag skottar av husvagnstaket en gång per vintersäsong. Det brukar räcka.
  Köper man en nordisk vagn så klarar den värmen bra. (Polar, KABE, solifer m fl). Europeiska vagnar i övrigt kan det vara si och så med värmen.

  I spiketältet har jag satt en massa krokar vid elementet så jag kan torka träningskläder.
  Behöver jag tvätta finns det tvättmaskin och torktumlare i servicehuset. Där finns även toa, dusch, bastu och diskmaskin.

  Jag skickar ett sms några dagar innan jag ska upp så slår vaktmästaren på värmen och skottar av min parkering.

  Maila om du vill ha mer uppgifter.

Lämna ett svar