You are currently viewing Virtuella tävlingar och mer vanbygge

Virtuella tävlingar och mer vanbygge

Upp och nedvända världen nu. Alla trailtävlingar som jag var sugen på i vår är inställda – hela vägen fram till sommaren som det verkar dessutom. Någon enstaka tror kanske att de kan köra i början av juni – men jag är just nu skeptisk. Även om viruset lugnar sig så kommer vi nog ha uppmaningar om social distansering resten av året för vi kan nog lugnt räkna med en andra våg. Istället så blir det en del virtuella tävlingar och det kanske kan vara ett roligt alternativ ändå. Vetskapen om att hundratals andra personer startar samma grej samtidigt som mig, fast på andra ställen i landet kan vara lite kul ändå jämfört mot att bara ta ett träningspass ensam. 

Däremot är jag sjukt försenad i vanbygget och det kanske bara är bra ändå att jag har inställda tävlingar just nu. Då kan jag fokusera på bygget. Har ansökt om lite semester runt påskhelgen nu och är vädergudarna på min sida, så kanske jag kan skutta ikapp lite i projektet. 

Har lite kvar på höger sidodörr att isolera samt hela balkarna längst bak .Därefter är allt isolerat. Vänster sidodörr är färdig, förutom  skyddslister runtom. Samma sak med bakdörrarna, bara hörnlister runt om som saknas (men det tar jag någon dag i sommar). Taket är helt färdigt förutom någon form av taklist mellan tak och vägg i sovrummet. Höger sovrumsvägg är färdig förutom salningar och foder. Vänster sovrumsvägg saknar samma, men ska även få upp en täckskiva som ska vara baksidan i överskåp. 

Nu denna helg ska jag försöka bli färdig med höger sidodörr och drömmen hade varit om jag kommer så långt att jag har sängstommen klar, åtminstone så pass färdig att det går att börja mäta upp för en madrass. 

Nästkommande steg är att väggarna i garaget ska kläs med ljusgrå högtalarmatta och sedan ska stommen till duschen resas samt stommen till plattformen som ska höja upp golvet fram samt dölja batterier och elektronik. Kopplat till det ska även skjutdörrar+sidoväggar byggas fram och där kommer jag få fundera massor. Jag kommer nog att få spendera en hel dag på att bara försöka lista ut hur jag ska bygga det. Förarstolen buktar nämligen in i bodelen tyvärr så jag måste försöka fundera på hur jag kan få väggen så nära förarstolen som möjligt (gröpa ur väggen bakom stolen lite?) och hur skjutdörren ska fungera. Det får INTE bli en skjutdörr som skramlar och slår utan det måste vara en solid dörr. 

Ovanpå hytten ska även en ny hatthylla monteras samt att jag ska bygga stomme till överskåp fram ovanför loungen. När alla dessa delar är på plats, då kan jag färdigställa elektroniken. 

Därefter kan jag bygga köksstommen och jag behöver också beställa hem en enkelstol samt en snurrskiva och försöka ge mig på att montera det. Innan jag gör det ska jag riva ut förarstolen och ljudisolera samt isolera om hela golvet i förarhytten. 

Instrumentpanelen ska  rivas och målas om eller flockas, framdörrarna ska rivas ner, ljuddämpas och isoleras och ljudsystemet ska byggas. Vattenledningar ska dras runtom och provtryckas osv och jag tror att badrummet blir det sista jag bygger (senare i sommar). Det ska upp tätskikt och annat där. Jag hade helst velat köpa en färdig plastbalja till badrummet, men den minsta jag har hittat är 60×60 och jag skulle vilja bygga badrumsytan rektangulär. Typ 50×70 eller så. Spara plats på längden men bredda badrummet istället. Det lutar därmed åt att jag får försöka göra någon egen lösning och jag funderar på om jag inte bara kan be en mattläggare lägga en våtrumsmatta med uppvik i botten sedan bara trycka ner en sil/utlopp där. Alltså helt utan fall osv. Alternativt om jag spacklar ett litet fall åtminstone från väggarna och mitten. 

Jag kommer inte att köra en skjutdörr eller vikdörr till badrummet som en del andra gör. Anledningen är att jag vill kunna använda dörren som förvaringsyta. Spegel på insidan och kanske krokar för kläder etc på utsidan. 

Mycket är kvar att bygga i varje fall och detta kommer att ta TID som f-n. Jag kan nog lätt räkna med att jag åker på att bygga varenda helg med uppehållsväder kommande två månader. Det kommer nog att gå snabbare dock när alla stommarna är resta, jag har fått kläm på luckor och annat till plattformen jag ska bygga samt har löst hatthyllan fram och skjutdörren. Det är de svåraste momenten. En dröm hade ju varit om jag hade lyckats regla upp och bränna av en hel hög med jobb här under påskhelgen. 

Detta inlägg har 2 kommentarer

    1. trailpeter

      Jag tror dock de som man köper just för dusch har ett fall skapat ner mot själva silen/avloppet. Men å andra sidan, det fungerar nog med skrapa också. Ska klura på det!

Lämna ett svar