You are currently viewing Svårt att hitta byggmaterial

Svårt att hitta byggmaterial

Det kommer inte bli helt lätt att få tag i det jag vill ha sett till byggmaterial. Spenderade en stor del av dagen igår med att bara leta, leta och åter leta. För att spara på vikt i bilens inredning så vill jag ha tunt material i väggar och tak, men ändå något som går att skruva i. Det är rätt stor skillnad på vikt i plywood om man går på 7 mm t.ex. kontra 12 mm. Jag har hittat spårad plywood som jag vill köra med då det kommer att se ut som vanlig panel och då helst 7 mm eller 9 mm, men det är slutsålt överallt. Bara något enstaka byggvaruhus har det och då är det i långtbortistan. Har hittat ett ställe i Frölunda dock som kanske har kvar några skivor. 

Samma med XPS-skivor till golvet. För att inte bygga för mycket höjd, så vill jag inte isolera golvet med mer än 20 mm, eller absolut max 30 mm. Annars tappar jag ståhöjden i vanen. Dessutom vill jag slänga på en skiva på golvet att skruva inredningen i. Dvs XPS först, sedan en tunn plywood limmad ovanpå XPSen och därefter vinylgolv. Även här svårt att hitta lite tunnare plywood. Ska försöka svänga förbi lokala bygghandlaren och höra om han kan beställa hem, men misstänker skarpt att de bara kan ta hem pallvis.

Det hade varit rätt skoj att få bygga färdigt golvet relativt snart i varje fall. Där ska jag ju inte dra någon el eller så och det blir ju också första känslan av att en bodel börjar ta form. 

Lämna ett svar