Utdragbart badrum

Jag klurar fortfarande lite på denna del. Jag är ingen einstein, långt ifrån, men ibland ser jag saker från perspektiv som andra inte ser. Jag har dock precis modererat och lett konferens på jobbet så jag är skapligt urlakad på tankar och idéer då jag typ kört skiten ur hjärnan på att producera sådant. 

Jag vill verkligen tänka igenom denna del och bottna i om jag kan komma på något som ingen annan har kommit på, något WOW ”ja sååå!”. Grejjen är att jag tror att jag behöver ha ett ”våtrum” i min van som finns där statiskt, för att hänga blöta kläder efter en bergsklättring eller en regnskur under en löprunda. Ett ”drippdropp”-rum. Men just när man ska duscha kan det vara gott med lite mer space och tänk om jag kunde vika ut två väggar eller något och få det utan att behöva gå utanför vanen. De två svårigheterna i det är att behålla våtrumsskyddet på väggar och på golv. Det går att lösa väggarna genom att ha ett draperi som man bara drar runt. Draperi i sig är ingen dum idé, för har du en fast monterad toalett/badrum så kan man lämna dörren öppen och ändå kunna tjonga ut en armbåge genom draperiet när man spolar av sig. 

Det jag försöker väga in i ekvationen är hur många gånger jag MÅSTE duscha inuti vanen och hur många gånger jag KAN duscha antingen utanför eller på publik plats t.ex. gym. 

Jag går tillbaka till Stranda Fjord Trailrace som jag körde för 2v sedan. Efter loppet hade vi tillgång till duschar på hotellet i byn, men jag vill sällan duscha det första jag gör efter ett race. Jag vill lägga mig raklång på en bädd med en chipspåse och en cola och försöka få bli mig själv igen. Säga i sociala medier att jag är i mål och är ok, få tugga potatischips, halsa colan, känna att krampen släpper osv. Efter ett tag vill jag ta en dusch och få fräscha upp mig, men efter det vill jag också vara redo att sova. Typ duscha och direkt krypa under rena lakan och antingen powernappa eller sova för natten beroende på lopp. 

Att där och då leta sig ut i staden, låsa vanen, leta upp hotellet, gymet eller vad som för att ta en dusch och sedan lite huttrig och halvblöt ta sig tillbaka. NEJ. Finns inte på världskartan. Har jag inte dusch i vanen så kommer jag lätt välja i att skita i att duscha istället. Så trött och slut som jag är efter tävlingar så väljer min hjärna LÄTT den absolut enklaste lösningen på allt. Det innebär; ”i med salt, i med kolhydrater, spola ren kroppjäveln och sov för fan”. 

Så tillbaka till vilka behov vi har. Många skiter i dusch helt och hållet i sin van och förlitar sig på gym och annat publikt (eller bryr sig inte om att duscha alls vilket också fungerar). Just precis nu så känns det som att ja dusch är självklart prio i min van, det jag måste bestämma är om jag kan göra den flexibel eller om det är en statisk låda som bara är där hela tiden. Och på det sekundära alternativet så är jag helt övertygad om att i en L2H2 på en skåpis, så MÅSTE man ha badrummet på bredden och inte käka mer längd än möjligt (om man vill PB2-klassa bilen). Dvs smal toalett, bred på mitten, vilket ger en smal passage mellan kök och sovrum men också skapar två rum. Vilket är precis så Vanlifepoddens vanlifeare har det. 🙂

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. A

  Du kan inte göra tvärtom då? Gör en ”stor” dusch och använd hälften till garderob (plastlådor) och skafferi (mer plastlådor) som du kan lyfta ut innan du ska duscha.

  1. trailpeter

   Det är så liten yta så en stor dusch sväljer på tok för mycket av utrymmet överlag. Jag måste tyvärr ha plats för två säten för att få regga bilen som husbil också.

 2. A

  Försvann min kommentar eller har du blockat mig?? 😉
  Skrev som vanligt något totalt ogenomförbart, men det hindrar mig inte från att upprepa kommentaren.
  Det går inte att göra tvärtom? Dvs att göra ett ”större” badrum och använda delar av det till annat då du inte duschar? T ex har staplingsbara plastbackar som är garderober, skafferi eller liknande. När du ska duscha får du flytta ut backarna.

  1. trailpeter

   Nejdå, det är nya kommentarer på en ny blogg, så då måste jag godkänna allt en första gång 😉

 3. Linus

  Jag kommenterade ju tydligen i fel inlägg så lägger det här med.
  Duscha utomhus, ett uppfällbart skynke som skyddar åskådarnas ögon. Hink med varmvatten, ett öskar att ösa med.
  På utsidan av vanen vill du ha möjlighet att hänga upp saker som ska droppa av sig det värsta. (Med mini-utskjut på ett litet tak kan man torka det mesta utomhus på sommaren) Du vill dra in så lite fukt som möjligt.

  1. trailpeter

   Jag springer ju tävlingar där jag står parkerad mitt inne i en liten by kanske utan tillgång till publik dusch och då vill jag kunna duscha inuti vanen. Alla kommentarer måste godkännas en första gång på bloggen innan de syns (sedan rullar det på, lite spamskydd bara) 😉

Lämna ett svar