You are currently viewing Fortsätter testa utrustning

Fortsätter testa utrustning

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:0 kommentarer

Idag kom ett par nya stegjärn som ska utvärderas och jag väntar på lite mer utrustning också. 

Bergen jag har bestigit hittills har gett mig så pass mycket erfarenhet nu att jag vet vad jag vill optimera. Jag vill inte svettas lika mycket med en ryggsäck som inte ventilerar ryggen. Även om delar av expeditionen sker i svinkallt klimat, så nu i våras var approachen till Everest B.C. riktigt varm och likaså klättringen genom isfallet. Jag ska ta med mig lite andra kläder denna gång, typ långärmad funktionströja mm då jag bara hade en i merinoull sist (och den blev helt sjöblöt av svett). Stegjärnen har jag också nämnt, där mina Grivel Air Tech med Cramp-O-Matic-bindning tar för lång tid och är för pilliga för mig med mina Olympus Mons. Idag kom första Sabretoothen som jag ska prova, denna med en CLIP-bindning som gör att jag inte har en tåbygel som jag måste pricka, utan här kan man bara trampa ner foten och snöra ihop bindningen. Jag ska prova en PRO-bindning också.

Målet är att vara färdig med all utrustningsplanering, alla kompletterade inköp osv helst till nästa helg men absolut senast sista februari.

Det blir en del logistik att hålla reda på med returer, returformulär, emballage osv. Min kära katt Sune har nog varit ner minst en gång i varenda kartong nu vid det här laget.

Lämna ett svar