You are currently viewing Ett test av kroppen efter Everest

Ett test av kroppen efter Everest

  • Inläggskategori:Blog
  • Kommentarer på inlägget:2 kommentarer

Har haft magproblem hela veckan och är inte återhämtad till fullo, men kände att jag ville se om jag kunde ta mig runt 21,5 km. 

Ingen bra start dock med diarré 5 ggr precis timmarna före start, men jag tänkte att jag chansar lite. Vet att magen överlag brukar stanna när jag gör något fysiskt, men däremot insåg jag att jag skulle få problem med energi och saltbalans mm idag. Bestämde mig för att skippa tidtagning och bara ta mig runt istället, se hur kroppen reagerar. Testa lungorna framför allt, men också känna på styrka, spänst, kondition mm. Svaret kom rätt snabbt och kroppen är ledbruten efter Everest. Jag bröt ner inte mycket, men tillräckligt mycket för att ha en sämre form nu. Jag behöver köra igång på riktigt med träningsfokus – men öka långsamt och känna att kroppen följer med.

Lungorna var det dock inga problem med idag, men jag tog det också väldigt lugnt och lyssnade på hjärtslag och flås. I och med att jag inte sprang på tid, så sprang jag i ett lugnt flow istället och försökte koppla av. Magen var dock riktigt bökig och krampade stora delar av loppet och vid 14 km insåg jag att jag fick ta det riktigt piano för att inte tvingas avbryta. Drog av på tempot helt och valde att promenera vissa sträckor.

Lite surt för Martin som jag köpte startplatsen av, heh, sorry men du hamnar lååååångt bak nästa år i startgrupperna nu om du inte seedar! 🙂 … min tid blev nämligen inte bra alls, men ptja, syftet var att testa kroppen som sagt och se hur en Everestklättrare som legat på sjukhus för 2v sedan har för dagsform idag.

Magen måste jag dock få bukt med, den har varit jätteknasig sedan jag kom hem. Nu har det gått en vecka med misslyckade försök med blåbärssoppa och annat, så det får nästan bli ett läkarbesök härnäst. Jag tror spontant att jag fått med mig något skit från Nepal som inte vill ge med sig.

Annars verkar det iaf som att lungorna och hjärta osv är med på noterna, men leder och ligament är det inte. Jag behöver öka styrkan igen, bygga tillbaka muskelmassa och få upp konditionsträningen till vanlig nivå. Spontant skulle jag tro att 1,5 månad med träningsfokus räcker för att känna mig tillbaka i samma form igen, men det kräver också att jag sköter sömn, kost och stress på ett bra sätt.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Johan

    Probi mage säger jag bara. Var skeptisk när jag provade, men det var det enda som fungerade efter försök med allt annat.

    1. happyhiker

      Tack för tipset. Detta är nog något struligare, så får nog bli farbror doktorn.

Lämna ett svar