You are currently viewing Känns inte som ”stairway to heaven”….

Känns inte som ”stairway to heaven”….

Ännu ett pass på trappmaskinen, aka ”dödsmaskinen”… idag höll jag på att kräkas flera gånger, men bara att bita ihop sista passen nu.

Mindre än fem träningspass kvar och nu handlar det om att träna på balans, inte slita för hårt på kroppen, inte bli skadad, men ändå hålla igång. Det kan ha varit sista passet på trappmaskinen idag, för jag behöver rengöra ryggsäcken som jag dränkt i svett flera omgångar nu och börja så smått att packa ner den i en av duffelväskorna. Jag ska försöka få till något ”lagomt” styrkepass på gymet och sedan åtminstone ett långpass löpning till. Sedan några kortare intervallpass, mest bara för att skrämma upp hjärta/lungor lite och få aktivera kroppen, men inte köra till max.

Jag har spenderat sista veckan med att försöka arbeta med min mentala inställning och börja måla upp en vision om att det här kommer att gå bra, att mitt livs hittills största utmaning kommer att gå vägen. Jag har försökt stålsätta mig i tankarna till det jag vet kommer vara som svårast, jobbigast och mest läskigt – och försökt visualisera att jag kommer att bemästra de delarna. Lita på mig själv, ha målfokus, ta det lugnt och bara jobba på…

Det kändes bra fram tills nu ikväll, men kvällens pass kändes tungt och jag tappade en aning självförtroende igen. Kände mig inte alls så stark som jag hade hoppats på, utan bröt ihop flera gånger dubbelvikt i trappmaskinen. Å andra sidan, 100 våningar med 20 kg i ryggsäcken är 1600 trappsteg, så det vore märkligt om det inte skulle kännas av.

Den här helgen ska jag gå igenom all utrustning igen och bocka av allt som är framlagt mot min utrustningslista. Jag får se om jag hinner med något mer träningspass i kängor, men annars ska de rengöras och göras redo. Det är tametusan inte långt kvar alls nu, hjälp….

 

Detta inlägg har en kommentar

  1. Emelie

    det kommer gå bra så länge du litar på dig själv och lyssnar om din kropp säger nej! och det vet du själv.
    Kommer bli sjukt jobbigt när du pipt iväg och påbörjat resan, (på vilket berg det nu är du ska upp på??) mär uppdateringarna är långt ifrån varandra och man undrar om något har hänt eller så.

Lämna ett svar