You are currently viewing Muggfunderingar – fälttest

Muggfunderingar – fälttest

Ja det är många beslut som ska fattas när man ska iväg på äventyr. Stora som små!

Har lite beslutsångest. Ska ha med mig en mugg och en isolerad mugg med lock är bäst och helst då en som går att försluta helt. Det är säkrare när man sitter inne i ett tält t.ex.

Jag har dock inte hittat någon bra mugg. De flesta har någon nackdel. Just nu väljer jag mellan Thermosmuggen, som håller värmen i drycken betydligt bättre, men som är lite för mycket termos egentligen. Den väger nästan 300g, jag kan inte packa den inuti något (synd den inte ryms i en Nalgeneflaska). Denna måste jag ju nästan dricka ur pipen på hela tiden och den är smal och hög. Alternativet är GSI-muggen som är lättare. 100g och ”isolerad” med tunt neoprenliknande material. Nackdelen är just att det inte är mycket till isolering. Locket trycks dit och skruvas inte fast, så det är en liten riskfaktor där också där man skulle kunna råka tappa muggen i tältet och locket skjuts av pga trycket inuti. Muggen är också gigantiskt stor och trots att den är lätt, så blir den mer skrymmande. Hade den varit liiiiite större, så hade jag kunnat trä muggen utanpå en Nalgeneflaska. Det får nog bli GSI-muggen till Acon så länge.

Det jag vill köpa är en dubbelväggad titaniummugg med infällbart handtag och ett kraftigt trycklock till den med pip som går att försluta, alternativt bara ett lock med pip. En dubbelväggad sådan mugg väger ca 100g och med ett lättviktslock och lite DIY, så kan man få en helt ok isolerad mugg till låg vikt. Jämför med den smala Thermosmuggen jag köpte på prov nu och som väger nästan 300g. En enkelväggad Titaniummugg med lite foder på utsidan fungerar också fint. En sådan väger ca 60g utan foder. En optimal mugg vore en där jag kan få ner en Nalgeneflaska i öppningen och därmed packa flaskan i muggen. Lägg till något DIY-sätt att förvara locket på också, så har jag en lättviktspackning som är lätt att stuva undan. Får beställa lite mer prylar från USA när jag kommer hem.

Lämna ett svar