You are currently viewing Bloggen är temporärt on hold.

Bloggen är temporärt on hold.

När jag totalrenoverade huset var det superroligt att blogga, för jag hade något nytt att förmedla flera gånger i veckan och det blev direkta interaktioner tillbaka med kommentarer osv. Allt kändes levande liksom. Jag saknar det lite då jag gillar att blogga/skriva, men denna blogg som den är just nu har inte det ”livet”. I år har jag varit mer aktiv på Instagram, framför allt för att det är tidseffektivt och så pass lätt att kunna lägga ut något och där når jag också en större andel personer som också interagerar just på det sättet med kommentarer, meddelanden mm. Det som Instagram inte har är just en funktion för att kunna skriva lite längre texter och kunna gå ner mer i detaljer, vara lite djupare, utveckla frågeställningar mer mm. 

Facebook har jag i mångt och mycket tröttnat på rätt så rejält, så jag loggar numera inte ens in dagligen där, utan bara någon gång i veckan.

Youtube är fortfarande riktigt roligt att jobba med, men tyvärr så är det inte samma format som för instagram, så filmar jag i naturen med drönare så blir det två helt olika perspektiv. I många fall har jag upptäckt att jag måste filma samma sak två gånger för att få det så bra som möjligt. 

Jag saknar dock ”communities” lite mer, jag saknar forum och sådant, så jag fundererar på att kanske göra något inom det området istället. 


Hur går det då med allt om jag passar på att göra en uppdatering här?

Huset ligger helt och hållet i ”idle”. I sommar åkte det på solpaneler, men ekonomiskt sett var det ingen höjdare då elpriserna när solen lyser har varit så låga att återbetalningstiden innan jag ens gått plusminusnoll är mellan 16-20 år. Då har för länge sedan garantin löpt ut på växelriktare mm. Nu vet ingen vad elpriserna kommer att ligga på framöver dock. Annars har jag i praktiken lagt ner alla tankar på att bygga, renovera osv i huset, åtminstone för stunden. Bor jag kvar i huset 5 år till så kommer jag att vilja byta golv i alla rum inne och byta/renovera köket. Det är så synd att IKEA bytte kökssystem, för annars hade jag bytt luckor/fronter osv redan nu och bytt ut det mörka till lite ljusare färger. Solpaneler och den nya luftvärmepumpen får räcka än så länge. Tyvärr så jobbar min luftavfuktare stenhårt i krypgrunden nu och så fort jag stänger av den så rusar luftfuktigheten där nere till 90% vilket är skyhögt. Finns liksom inget jag kan göra åt det heller tyvärr, med facit i hand så skulle jag ha isolerat hela krypgrunden termiskt och dränerat runt hela den delen av huset med och inte bara källaren.

Jag har lagt ner alla tankar på att andra hus, aka en sommarstuga. Med elpriser, räntor osv så får jag bara inte ihop det ekonomiskt med dubbla boenden. Istället är jag helt insnöad på att bygga en ny, tredje äventyrsbil och satsa mer på ”långtidsboende” i den. Dvs en större bil med riktigt kontor/arbetsplats i, aircondition i bodelen, en helt sinnessjukt stor batteribank osv. Det blir en vansinnesprojekt kostnadsmässigt, men jämför jag mot att köpa en sommarstuga, så är det ändå inte ens halva priset mot en sådan. Dock så sjunker bilen i värde såklart.

Det som jag grämer mig lite för är att jag skulle behöva köpa en ny bil och att köpa en ny dieselbil nu orsakar en helt sinnessjuk skattesats. Sedan lär det ju komma bättre transportbilar som är eldrivna framöver, men samtidigt tror jag vi är 5 år bort innan det finns bilar som har räckvidd som gör att jag tar mig inte bara till fjällen utan kan åka runt i fjällen med. Laddinfrastruktur osv måste också byggas ut.

Jag har så gott som byggt färdigt äventyrsbil nr2 och den är till salu nu just för att göra plats för ett tredje bygge ändå. Jag är otroligt rastlös nu när jag inte har något projekt, dvs inget att bygga eller få fixa med. Däremot lättare sagt än gjort att sälja bil nr2. Jag lägger nästan 45 minuter varje dag på att besvara mängder med meddelanden, frågor, visa filmer på bilen osv, men det är än så länge ingen som har liksom kommit till skott.

Vad gäller äventyr/träning så har jag haft ett riktigt skitår med multipla skador osv. Jag är bara glad över att jag inte hade något berg inbokat i år. Däremot är jag sugen till 2024 att kanske ge mig ut på något mindre äventyr iaf, bara för att ha något att se fram emot, drömma om och träna inför. 

Vad som händer med denna blogg återstår iaf att se. Jag har lite mer att klura på här, men några uppdateringar om hus eller bilbygge tror jag inte kommer att ske mer här iaf.

Lämna ett svar