You are currently viewing Sociala medier, bloggen mm

Sociala medier, bloggen mm

Precis som alla år denna tid så reflekterar jag över livet, funderar på vad jag vill sluta göra och vad jag vill börja göra mm. Jag är fortfarande fundersam lite över bloggen och om jag ska förändra något eller hur jag ska göra.

Senaste två åren har jag flyttat mycket av aktiviteten på internet/i sociala medier till Instagram. Tidigare var jag mer aktiv på Facebook, men jag börjar mer och mer känna för att låsa ner mitt facebookkonto ytterligare och göra den väldigt privat. Jag behöver åtminstone rensa bort onödiga kontakter där ännu en gång.

På Instagram har jag kört på med mitt ”Trailpeter”-konto länge nu och mitt ”Darth Vander”-konto för bygget av de två äventyrsbilarna rullar också på. Det jag gillar med Instagram är just att det är så lätt och snabbt att både dela med sig och interagera. Det tar mig inte många minuter att dela om en händelse, aktivitet, äventyr, upplevelse, känsla eller vad som. Stories som man kan lägga ut blir också ögonblicksbilder med, så den som verkligen vill följa mig och det jag hittar på, får nästan tillgång till ”live feed” där. Jag får också väldigt tight/snabb återkoppling från andra människor.

Här på bloggen är jag lite mer fundersam. När jag hade min stora bygg- och renoveringsblogg, då var jag inte lika aktiv på instagram, utan väldigt aktiv på bloggen och med så många följare så hade jag åtminstone dagligen interaktioner på bloggen. Det som bloggen ändå tillför är att jag kan utveckla längre texter och resonemang än på instagram, men det är också flera moment som ska till när jag postar en bloggpost. Det tar längre tid att sätta meta-taggar, beskära omslagsbild osv till ett inlägg, medan jag på instagram bara kan köra klipp/klistra på hashtags och bilder osv hamnar alltid i rätt storlek mm. Det är så smidigt också att jag kan filma en snutt med mobilkameran och lägga ut där omgående, t.ex. aktuell status på bygget av äventyrsbilen. Ska jag göra något liknande här på bloggen, så måste jag idag redigera film och konvertera till youtubeformat och lägga ut på youtube först och sedan länka in här. Alternativt om jag kunde hitta något instagramplugin kanske, men upplösningen på instagram är inte lika responsiv för större bildskärmar osv.

Enkelheten på Instagram gör att jag naturligt har blivit en större postare där.

Samtidigt har jag lite andra funderingar runt bloggen. Jag har funderat på att bygga en databas med karta där man kan hitta löparrundor med nerladdningsbara GPX-filer. Dvs dela med mig av mina smultronställen primärt här på västkusten, men kanske på andra ställen med. Jag funderar också på att köpa en drönare och skulle jag göra det, då vill jag rent naturligt lägga lite mer tid och energi på 4K-produktioner i naturen och då är jag ändå beroende av youtube igen.

Jag behöver helt klart fundera lite till vad jag vill göra här och ta lite ställning. Kruxet med bloggen just nu är att den är lite spretig. Någon som letar sig hit för att läsa mer om traillöpning, hittar kanske bara massa hus-inlägg eftersom det är fokuset just nu och tvärtom. Jag har varit inne på att dela upp bloggen i två delar, en som fokuserar just på traillöpning och äventyr och en annan som mer handlar om ”livet” där det är lite mer allmänna inlägg. Där kanske jag kan lägga ut allt om börs/ekonomi, huset, äventyrsbilsbygget mm. I sådana fall vill jag nog göra indelningen redan på första sidan och inte bara i menyer utan att man direkt kan välja vad man vill läsa om.

Oavsett så bygger mycket av bloggen på aktivitet och den kostar mig pengar varje år i domänavgift och webbhotell. Ska jag ha kvar bloggen så vill jag öka aktiviteten här och jag har iofs redan nu länkat till instagram-poster på första sidan, men det kanske är så att jag borde göra en sådan integration bättre om det går. Då kan en bloggbesökare som vill se mer action ändå följa mitt instagramflöde utan att nödvändigtvis följa något av mina instagramkonton.

Jag ska också fundera mer på hur mycket jag vill satsa på recensioner osv. Jag älskar att recensera utrustning och dela med mig till andra på ett transparent sätt och helt utan sponsorer eller påverkan av någon/något. Bara genuint och ärligt och tittar man bara på äventyrs- och trailmarknaden i Sverige idag så har vi nästan inga som recenserar prylar och som är oberoende, utan det är mest ”influencers” som i praktiken tvingas skriva positivt för att de har fått en gratisprodukt osv.

Jag får klura lite på vad jag vill lägga min energi på. Allt sådant här tar massor med tid, även om det samtidigt är roligt att vara aktiv på internet och i sociala medier.

Lämna ett svar