You are currently viewing Paus som löparcoach

Paus som löparcoach

Jag har valt att pausa åtminstone en säsong som löparcoach för vår underbara löpargrupp. Ett beslut som var svårare än jag hade kunnat ana, men under pandemin och även nu med inflation, krig i närområde och annat elände, så har löpargruppen varit en konstnat källa för att fylla på med positiv energi. Samtidigt har den också begränsat mig då jag fått ännu ett åtagande att ta hänsyn till. Att ta ledigt från jobbet och åka iväg en långhelg är lättare än att ta ledigt från löpargruppen ett pass och hitta någon som kan läsa in sig på hur vi ska springa och ta över passet. 

Till våren vill jag ha lite mer frihet. Jag är så otroligt dålig på att ta ut semesterdagar generellt med, så nästa år vill jag verkligen försöka ta lite långhelger och kanske kunna dra ut med äventyrsbilen till lite mer spontanare infall osv. 

Det känns dock som om jag lämnar en familj lite. Eller en ”baby”, eftersom jag ändå har varit med att starta upp det hela och lagt ner enormt med engagemang och tid i allt – och resultatet blev kanske en av Sveriges bästa löpargrupper. De nästan 100 platserna bokas upp i ett nafs, nästan som biljettsläpp för en koncert. 

Eventuellt kommer jag att vara med fast bara som en deltagare, bara för att behålla gemenskapen. Jag har fram tills nyårsafton att bestämma mig. Livet är lurigt när man ställs inför prioriteringar där en bra sak måste prioriteras mot en annan bra sak. Jag vill verkligen investera i mig själv 2023 dock och sätta mig själv främst, så jag tror trots allt att jag har gjort rätt val. 

Lämna ett svar