You are currently viewing Premiärtur med halvfärdig äventyrsbil

Premiärtur med halvfärdig äventyrsbil

Förra helgen var det dags för en provtur av nya layouten på äventyrsbilen och så lyckat allt blev! Har tidigare haft lite problem med kökslådor vars magneter inte varit starka/bra nog och lite annat, men nu fungerade allt fint. Layouten känns klockren på så många sätt och vis, så jag tror jag har hittat helt rätt i bilen. Det som inte var så roligt var att tanka den med fulltank. Fy fan.

Bilen är dock uppkopplad mot mitt WIFI-nät hemma och jag har full övervakning på bilen med larmsättning på temperatur och annat. Jag kan följa hur bilen mår från min mobil, vilket är klockrent om jag tar med mig katten i sommar.

Dock är bilen inte färdig för just att ta med katten ännu. Jag vill få upp vägg/dörr mot cockpiten och behöver fortsätta att bygga vidare baktill. Madrasser måste fixas, dieselvärmare kopplas in igen och massa annat, så jag skulle behöva lägga ett par veckor nu på tokbygge för att få bilen tillräckligt klar för att åka på semester med. Jag är dock inte där idag och min sommarsemester börjar om 1,5v. Får se hur det går med det hela.

Jag har i varje fall toalett, möjlighet till att ladda elektronik, kylskåp, fläkt, belysning och halva sängen klar. Jag är inte långt ifrån att kunna koppla in både gråvatten och vattentank/pump/hydrofor heller, men det har lägre prio än dieselvärmaren som jag verkligen vill ha igång innan en resa norröver.

Överlag känns det ändå rätt skoj att efter snart 3 års tid och bygge på två olika bilar och flera layouter att jag ändå verkar ha landat helrätt och det som också känns kul är att layouten är unik och jag har inte sett en enda liknande layout som min, så jag har verkligen fått använda hjärnan till att skapa något unikt och så bra som möjligt för mina behov.

Lämna ett svar