You are currently viewing Pulshöjning – potentiell tomt

Pulshöjning – potentiell tomt

Idag gick min hjärna igång på högvarv. Säkert ”false flag” sådär, men ramlade över en annons på en tomt (med äldre bostad på) och blev lite fundersam. Lite sjöutsikt, skapligt avsides med skogen runt knuten, men kanske lite för nära en högtrafikerad landsväg. Ska smyga ner och spana in tomten senare idag. Utgångspriset var egentligen högre än vad jag söker, men kanske inte så blodigt ändå. Det intressanta här är att tomten, som är rätt stor, också har en del av tomten inom strandskydd. Huset i sig är ett lastgammalt litet hus med helt sjukt stort renoveringsbehov. 

Min radar snurrar dock för fulla muggar. Det är mycket möjligt att byggkontoret är mer restriktiva för att uppföra stora nybyggnationer i och med närheten till strandskyddet – men hur skulle de ställa sig till att ersätta nuvarande byggnad med ett nytt litet fritidshus? Alternativt en helt fristående Attefallare, på den delen som inte har strandskydd? Kruxet är dock att man kan nog fetglömma garage, carport och sådana byggnader eftersom det om jag tolkar kartan rätt verkar vara där strandskyddet ligger. 

Dock finns el och VA framdraget (om än gammalt) och fiber ska finnas inte så långt ifrån platsen. Tomten är helt utan närliggande grannar också, precis som jag vill bo. Frågan är mest hur mycket man störs av den stora landsvägen, samt såklart just strandskydd/bygglov och allt därtill. 

Tänk OM det är ett objekt där köpare som vill ha stora hus avskräcks/inte får bygga, men där potentialen för en Attefallare finns? Efter nästa arbetsmöte är det jag som ringer kommunen i varje fall och kollar vad jag behöver göra för att få veta mer om bygglov/strandskydd/dispens etc. 

För övrigt; lunchfixet idag blev att sedvanligt inspektera mitt nuvarande hus. Upp på vinden för att se att taket är ok (det är ju relativt nyligen lagt, men ändå, bättre att upptäcka en skada tidigt än sent) samt kolla efter getingbon mm. Härnäst ska jag ner i krypgrunden och byta luftfilter på luftavfuktaren. Gräsklipparroboten står redo sedan förra helgen och gräsmattan börjar ta fart, men som sagt, när man har hus så finns det uppenbarligen alltid något att göra. 

Fortsättning följer angående den potentiella tomten. Det kan bli plattfall eller så kan det bli något jag tilltalas av och då behöver jag fort som ögat sätta en gräns för vad jag skulle vara redo att betala för den. 

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. A

  Hur var tomten? Var du och kollade? Låter spännande iaf.

  1. trailpeter

   Låg alldeles för skuggad för min del samt en lite för lång skogstraktorväg som man måste upphandla skötsel av själv.

 2. A

  Så du dissar chansen att köpa en egen traktor?? Vissa ser sånt som stora fördelar med tomter. 🙂

Lämna ett svar