You are currently viewing Våren på G, men ändå inte.

Våren på G, men ändå inte.

Livet kändes lite stiltje sådär under februari månad, som om jag bara gick och väntade på allt liksom. Mars månad har däremot rivstartat järnet och veckorna bara flög förbi. Förstår inte hur en månad kunde gå så fort. Löpargruppen är uppstartad och igång igen och äntligen så lossnade väderproppen lite och bjöd på lite vårvärme på dagtid i varje fall. Nattetid har det varit ovanligt kalla nätter och nu ska temperaturen sjunka ännu såväl dagtid som kvällstid, så våren tar en paus nu i veckan.

Kommer att återkomma till bygget på äventyrsbilen, men just nu så bygger jag stommar till inredningen och det är ett tidskrävande arbete då alla reglar ska kapas, slipas, grundmålas och målas – på alla sidor. Torktid där mellan. Vet fortfarande inte om bilen blir bra eller ej, men jag får bara utgå från att jag tänkt rätt och köra på. Vädret kommer ha stor inverkan på om jag kan bli färdig till i juni (åtminstone tillräckligt färdig för en provtur) eller ej.

I övrigt så händer det massa roliga saker i livet. Nya möten med spännande människor, nya deltagare i löpargruppen och mycket annat. Överlag så denna tid på året tycker jag folk är så mycket mer kontaktsökande och sociala (jag är det också). Alla är som gladare och det är så enkelt att bara ses utomhus och umgås utan att behöva klä sig 18 lager med kläder. 

Annars har det här året verkligen börjat märkligt turbulent överlag. Som om det inte räckte med pandemin, så skulle vi få ett annat ”virus” i form av en maktgalen diktator. Mitt sparkapital på börsen har åkt på en rejäl tjolablängare i år. Särskilt tillväxtbolagen. Nu känner jag mig dock nästan härdad efter att ha förlorat mycket sparkapital i samband med coronakrashen, så jag mår inte för dåligt av röda siffror i portföljen. Desto mer klurar jag istället på vad allt detta kommer att leda till överlag. Min privatekonomi har också haft all time high i utgifter/kostnader och då inte för att jag har spenderat mer, utan för att priser på el och drivmedel primärt har skenat. 

Värst av allt är det såklart för folket som blir sönderbombade och förlorar familj och anhöriga åt höger och vänster. Vi får nog räkna med en fortsatt turbulent och instabil framtid, även om kriget slutar. Jag ställde bland annat in ett tänkt bergsklättraräventyr då berget är beläget i forna Sovjetunionen och det känns helt enkelt varken rätt eller säkert att bege sig åt det hållet nu.

Det känns verkligen som om mina senaste 2,5 åren har varit lite annorlunda mot för hur åren brukar se ut. Visst brukar det hända en massa tokigheter i världen, men jag har inte tidigare upplevt att det påverkat mitt privatliv så mycket direkt eller indirekt som pandemin och kriget nu. Jag är född optimist och hoppas dock att det ska lugna sig i år, att vi får lite stabilitet och en chans att återhämta oss.

Lämna ett svar