You are currently viewing Äventyrsbilen i fokus

Äventyrsbilen i fokus

Äntligen är äventyrsbilen i fokus igen. Det har varit några månader med frustration då jag inte haft vädret på min sida. Så fort jag har fått en ledig helg, så har det varit busväder. Det har heller inte varit optimala förutsättningar för att bygga på bilen överlag, t.ex. med de skyhöga elpriserna som drabbar mig som har timprisavtal stenhårt. Att bara värma upp garaget i vinter skulle ha kostat mig tiotusentals kronor, så därav har jag låtit bli att värma garaget alls. 

Nu ser det dock ut att bli lite bättre väder och senaste veckan har jag fått massor gjort på bilen. Jag har också satt ett fokus på själva bygget då jag jobbar så mycket bättre då. Dvs jag småduttar inte utan går i praktiken ”All In” för då arbetar även hjärnan på högvarv och jag tänker fram nya lösningar osv. 

Jag har det mesta av materialet som jag behöver hemma, förutom lite vattentankar osv som jag beställer idag. Nu kommande vecka hoppas jag på att testa och verifiera nya layouten och se om den fungerar. Jag valde ju att riva ut den gamla inredningen och börja om då jag upptäckte massor som jag ville ändra och drog lärdomar från första bygget.  Om den nya layouten verkar kännas bara, så blir det full fart med att börja bygga elcentralen igen och börja bygga ihop soffa och säng först. Att även få ihop köket står högt på priolistan.

Jag har varit lite orolig över tidsschemat dock då jag vet hur mycket tid det tar att bara ordna med elcentralen och alla kabelskor som ska pressas och mycket annat. Sedan ska all inredning målas innan den kan monteras och mycket annat. Jag vill inte åka på ännu en sommar där jag inte får vara ledig just utan ägna all min tid åt at bygga på bilen, ungefär som de två senaste somrarna har varit. Får jag dock en bra mars månad nu så ökar det dock möjligheterna rejält att faktiskt få bilen testklar till början av juni, men det kommer att innebära hårt arbete under mars månad och nu drar vi snart igång med vår löpargrupp med och lite annat som kommer att ta anspråk på min fritid. Likaså börjar tävlingssäsongen dra igång på riktigt med trailtävlingar också.

Nåväl,. dags att kavla upp ärmarna och köra igång dagens bygge! Som vanligt så dokumenterar jag löpande progressen på @_darth.vander på instagram. 

Lämna ett svar