You are currently viewing En ljus reflektion av att arbeta hemifrån

En ljus reflektion av att arbeta hemifrån

En sak som jag också reflekterat över under pandemin har varit att jag har saknat mer ljus när jag arbetat hemifrån. Vissa dagar har det verkligen kännts ”mörkt”. Mitt hus är ju inte byggt för bra ljusinsläpp egentligen, men när jag valde gardiner till kåken så blev det hissgardiner i tätt tyg med olika färgsättningar. Därmed minskade jag även ljusinsläppet markant i huset, vilket jag egentligen inte tänkt på så mycket förrän nu. 

Härom dagen tog jag bort lite gardiner och det blev nästan en ”oj vad mycket mer ljus”-effekt. Så nu har jag gett mig fan på att byta ut alla gardiner till tunna gardiner som släpper igenom ljus samt byta från hissgardiner till längder som kan få stå lite mer vid sidan av fönstrena istället. På temat så ångrar jag också så hårt att jag lade ett mörkt golv. Mitt lilla hus hade sett så mycket större ut om jag hade satsat på ljusa material rakt igenom. Samma sak med köket och den mörka köksinredningen. Jag skulle bara ha kört på vitt, även om det blev snyggt med mörkt kök. Nåväl, bra erfarenheter till ett nytt hus i framtiden. Högt i tak och ljusa färger får det bli i nästa hus!

Nu har jag bara en väldans massa nya gardiner som måste nålas, klippas, fållas osv och det kommer ta ett tag upptäckte jag efter första gardinen jag sydde om. Det är riktigt pilligt att bara nåla upp en bra fåll, men blir nog bra när det blir klart. Får bli ett litet projekt för dagar med dåligt väder, vilket det är lite titt som tätt just nu.

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. A

    Gaffatejp? Häftapparat? Jag har sett både varianterna hos vänner. 😄

    1. trailpeter

      Haha aldrig!

Lämna ett svar