You are currently viewing God fortsättning på nya året!

God fortsättning på nya året!

Jag tänker inte orda så mycket om förra året, som för mig blev lite av ett mixat skitår med höjdglimtar. Höjdglimtarna är roligare att minnas och det var bland annat människor som var godhjärtade och överraskade mig i olika former, nya vänner och bekanta, löpargruppen som jag leder samt att mina investeringar på börsen troligtvis gav mig mitt livs bästa börsår. Gissningsvis får jag inte uppleva något liknande igen på börsen. Bäst av allt var dock att jag inte råkade ut för något tråkigt hälsomässigt eller behövde vård av något slag. Med åldern tycks jag uppskatta varje dag som frisk mer och mer.

Jag har ägnat december månad åt att reflektera lite bakåt och fundera lite på framtiden. I år hoppas jag på först och främst att få en vidare god hälsa och att mina vänner och personer jag bryr mig om får detsamma.

Boende 2022

Jag har varit i kontakt med massor med hustillverkare och överlag så tycker jag priserna för totalentreprenad hamnar för högt för min del, särskilt ihop med tomtkostnad. Rent krasst så känns det viktigaste nästan att hitta en byggbar tomt först och främst som inte kräver enorma mängder markarbete, där fiber finns i närheten osv. Jag fortsätter att bevaka detta under vår/sommar 2022 och som alternativplan har jag att bevaka tomter med ruckel på, gamla sommarstugor osv. Jag har dock tappat lite hoppet för något spännande under 2022 här, men har allt klart med banken i varje fall och OM jag skulle springa på ett köpläge, så är jag redo. Jag har en sak kvar och det är att kontakta en hustillverkare som kör med lösvirke och se om jag kan få en offert på ett mindre hus än deras standardhus och se vad den landar på.

Mitt största misstag boendemässigt 2021 var att inte binda elavtal iaf, helt klart. Har aldrig i hela mitt liv kört bundet, men elpriserna i år hade slaktat min ekonomi rejält om jag inte valt att ha mellan 16-18 grader inomhus nu i vinter. Trots det så flyger det iväg tusenlappar i oförutsedda utgifter. Jag får se hur jag gör nu under 2022, men lutar mot att jag kommer att byta elleverantör igen om jag lyckas få till ett vettigare bundet avtal (risken är dock att dessa höjs just med tanke på vinterns spotpriser osv).

Äventyrsbilen 2022

Jag är lite frustrerad över att jag inte har ett garage då motivation och vilja finns att få fixa lite. Nu blir det några dagar med plusgrader, så ska ge mig i kast med att byta dörrhögtalarna kanske åtminstone, men annars är det mest en enda väntan på våren. Jag ska bygga om det mesta av inredningen och tänker ta ut lite semester om det blir bra byggväder i vår. Dock känns det som att en färdig van är långt, långt borta. Det finns en stor risk att jag åker på att bygga stora delar av sommaren även i år, men som sagt, mycket hänger på våren. Får jag bra vårväder i mars-april, så finns det hopp.

Tävlingar och träning 2022

Jag har valt att fortsätta som coach för vår löpargrupp Trailrunning Sweden Göteborg-Härryda, åtminstone under våren. Jag har helt enkelt bara för roligt när jag gör det och det är också ett bra sätt att tanka på socialt umgänge osv, inte minst när jag arbetar hemifrån. Jag är anmäld till två tävlingar än så länge och har inte riktigt bestämt mig för hur många traillopp jag ska springa ännu, men hoppas på ett par riktigt goa lopp även i år. Jag är fortsatt ambassadör för Idre Fjällmaraton också.

Äventyr 2022

Här är det ett stort frågetecken. Några vänner vill ha med mig upp på ett av världens högsta berg, men det är en massiv utgift i pengar och jag känner att nu har jag inte bestigt berg sedan sista försöket att bestiga Everest. Jag skulle nog vilja bestiga en enklare topp först på kanske 7000 meter. Samtidigt så har jag börjat investera mig mer och mer på börsen och jag vet inte om jag vill röra de pengarna för att dra ut på äventyr heller. Jag väger lite på en vågskål då även äventyrsbilen kostar pengar att färdigställa. På ett sätt kanske det ska räcka med den i år och fortsätta investera på börsen och sedan dra ut på äventyr nästa år istället. Världen är också fortsatt osäker med pandemi och annat och att lägga ut flera hundra tusen på äventyr för att fastna på ett karantänhotell lockar sådär…

Jag och katten Ziggy blickar i varje fall in i ett vad jag hoppas blir ett spännande och bra år. Nu kör vi!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. A

    Verkar inte vara helt enkelt att hitta det du vill ha i det område du vill ha det. Kikade lite snabbt nu och boenden i Västra Götaland är inte direkt billigt. Ut mot Hindås och liknande verkar det kunna finnas något, men då blir det långt bort. Tom tomterna är ju tokdyra.
    Jag håller tummarna för att det kommer ut något vettigt.

    1. trailpeter

      Det är typ där jag bor nästan, jag har väldigt nära till Hindås. För min del är det helt perfekt, nära skog och natur, lantligt, men bara 20 minuter in till stan och 18 min till kontoret. Så rent lägesmässigt trivs jag, men liksom den enda tomt jag blivit lite tilltalad av som ligger ute nu kostar 1,9 mille. Hade den kostat 1,2 så hade jag nog redan ägt den.

Lämna ett svar