You are currently viewing Äventyrsbilen frusen

Äventyrsbilen frusen

Det blev inte som jag ville med äventyrsbilen i år. Fast på flera sätt blev det ändå bra. Jag fick två provturer med bilen som gav mig massor med ”lessons learned” och jag fick mycket att tänka på. Tyvärr hade jag mängder med felkoder, tänd ”motorlampa” osv på bilen och det resulterade i flertalet verkstadsbesök mitt i semesterperioden och allt. Ena sensorn efter den andra felmarkerade och det är väl nackdelen med modernare bilar, just att man vet inte om det är ett fel på bilens maskineri i sig – eller sensorn allena som ballat ur. I mitt fall var det en kombination. 

Det positiva var att min begagnatförsäkring som jag fick på köpet när jag köpte bilen av bilhandlaren, faktiskt efter lite om och men tog på sig majoriteten av reparationskostnaderna. Istället för 40 000 kr så fick jag betala runt 6000 kr. Just precis nu verkar även felen vara avhjälpta, även om jag är lite nojjig och kollar bilen varje körning med min app/dongle kopplad till ECUn efter nya felkoder.

Allt detta gjorde dock att jag vågade inte bygga vidare på bilen innan jag visste vad reparationskostnaderna skulle landa på. Kostnader runt 40 000 kr snyter i varje fall inte jag ur mig i min ekonomi, utan det är snarare ”tack och godnatt” för att bygga vidare på bilen med de summorna åtminstone för en period. 

Nu hoppas jag att det är löst iaf och jag ser fram emot att få bygga vidare på kärran i vår. Jag lärde mig flera saker under provturerna i somras och det var bland annat att kattlådans position måste vara så att jag kan komma åt den relativt lätt – även med sängen bäddad. Precis när jag kröp till kojs så gick katten Ziggy på lådan och krämade av ”tvåan” som stank så in åt helvete. Alltså att den luktar går inte att komma ifrån, men att behöva packa ihop halva sängen för att evakuera kadavret var för omständigt. Jag vill kunna evakuera fekalierna lättare och snabbare, bara hiva ner dem i en plastpåse och kasta ut genom dörren liksom. 

Sedan i och med att vanen är så låg i takhöjd så behöver jag ju sitta tillbakalutad i kärran. Vilket är kanske en favoritposition, jag älskar att ligga i soffan hemma tillbakalutad och med fötterna uppe på divanen och se en film. Och exakt det – fötterna uppe! Här kom nästa ”lessons learned”. Jag trodde att jag kunde ha en utdragbar del till höger om mig och lägga båda benen där, men det blev inte bekvämt att ligga på snedden. Istället så lade jag upp vänstra benet på diskbänken i köket när jag skulle kolla på film. Det kändes bara bättre – men samtidigt inte nice att ha ena benet rätt upp i taket vilandes på diskbänken. 

Så nu har jag ritat på en ny layout som ändå påminner om den gamla, men väger in massor med ”lessons learned”. Jag vill ha en bekväm ”hemmabiosoffa”, få vila båda benen gott som på en fotpall och kunna evakuera Ziggys fekalier lättare och snabbare. Nu längtar jag efter lite mildgrader så jag kan få prova att bygga om inredningen och se om min nya plan håller – eller om den också måste göras om.  

Lämna ett svar