You are currently viewing Avtrappningen med huset

Avtrappningen med huset

Året går mot sitt slut (längtar faktiskt till att det ska bli ett nytt år då detta år har varit väldigt märkligt på alla sätt och vis). Jag har inte gjort något på huset renoveringsmässigt i år. Överlag är jag extremt trött på huset i sig. Jag har inte ens haft igång utespat en enda gång i år, känner mig noll motiverad till att hålla på med kemikalier, rengöring och allt som hör till där, bara för att bada ensam någon gång då och då. 

Det lilla jag har gjort är att jag har röjt lite i trädgården. Fällt några träd, beskurit mina stora avenbokar, gått loss på nyponrosorna mm. Det sistnämnda var ett riktigt skitjobb. Kunde knappt komma åt att kapa utan att bli penetrerad och jag vet inte hur många gånger jag lyckades få en rostagg rätt på armarna eller vad som trots kläder. Påminn mig om att aldrig någonsin ha rosor av något slag i en trädgård igen. Annars ingen renovering och jag har inte ens fixat den trasiga takstolen i carporten (något jag borde göra åtminstone temporärt nu innan snön kommer). 

Igår gjorde jag årliga renröringen av gräsredskapen. Ett skitjobb deluxe, men det går otroligt mycket enklare med kokande vatten. Faststorkat gräs löses upp relativt snabbt. Jag rengör inte pedantiskt, men skönt att få bort torkat/ruttet gräs överlag och putsa upp allt. Känns betydligt fräschare när man tar fram allt på våren igen. Kan konstatera att jag hade ett fantastiskt gräsmatteår med knappt någon ansträngning. Det började med en bedrövlig gräsmatta efter förra vintern, men efter kvävebombning med kalksalpeter och en omgång vertikalskärning, så behövde jag inte ens gödsla efteråt. Nu är jag dock sugen på att köra ut lite vintergödsel trots allt, så får se om jag kör ett sådant ryck.

I övrigt ska jag bara röja i källaren lite någon helg. Jag har fortfarande kvar massa sten där sedan jag försökte bila upp muren i tvättstugan och behöver köra iväg skräp till tippen. Ska även lägga ut Hestraplattorn till salu och se om jag kan bli av med dem. Någon gång i vinter ska jag göra en todolista inför försäljning också och se vad som är värt att göra något åt. Har lite lister som har tappat lite färg, ser lite slitna ut osv och det är inte så stort jobb att fräscha upp sådant. Likaså ett hål i gipsväggen vid duschen där jag skulle behöva trycka i gipsbruk, spackla och se om jag kan bättringsmåla bara lite fint utan att måla om hela väggen. Samma med dörrtrösklar som tappat bets/lack efter robotdammsugaren mm. 

Överlag så siktar jag på en husförsäljning 2022 om inget extraordinärt händer 2021. Kruxet är bara att jag vet inte vad jag vill till för något, bara vad jag vill komma ifrån. Trots allt så bor jag riktigt billigt. Med maxamortering och om jag höjer upp lånen till absoluta max av bostadens värde, så betalar jag fortfarande mindre än många hyreslägenheters kostnader. Har tittat lite på om jag kan hyra en attefallare, men trots att jag bor ute på vischan så tar folk lätt upp till 10 000 kr/månad i hyra. Wtf. 

Jag kommer att lägga mig och spana på tomter och jag ska göra en kalkyl för minsta möjliga nybyggda/nyckelfärdiga hus, alltså motsvarande nästan en attefallare fast att det får inte klassas som det om det är ett fristående hus. Jag bor gärna kvar i samma region, men jag orkar/vill inte renovera mer. Däremot skulle jag kunna inreda ett nybyggt hus om jag får den stomrest osv. Jag skulle också kunna bygga förråd, carport osv i en framtid. Helst av allt så vill jag bara få slippa att sköta 1300 kvm tomt ensam. Växthuset har varit det enda som har varit skoj, men Parkslide, ogräs, hålla rent infarten, snöskottningen, lövkrattning, miljarder med buskar som ska beskäras osv. Jag har inte ens intresse av det och särskilt inte ensam. 

Nu i vinter kommer jag troligtvis att lägga en del ”research”-tid och se vad nästa steg i livet kan bli. Bostadsrätt eller hyresrätt tilltalar mig absolut minst, det är bara så skönt att slippa grannar vägg i vägg eller golv i tak osv. Hittar jag inget lockade, så kan det bli så att jag väljer att bo kvar i huset – men underhålla det så litet som möjligt. Det vore dock lite synd, det vore skoj om jag kunde sälja det till någon som kommer motiverad och vill ”ta över”. Fortsätta och fixa, typ gå bananas på källaren, bygga om hallen, kanske resa en helt ny carport, bygga ett nytt förråd etc. 

Lämna ett svar