You are currently viewing Nära en katastrof

Nära en katastrof

Ligger extremt lågt med husrenovering just nu. All kvarvarande lukt har slagit ut all motivation. Två vänner har påpekat att de tyckte det luktade nästan mer nu. En av orsakerna var att jag såg på hemmabio och körde på rejält med hög volym, och högtalarna flyttar en hel del luft. Inte minst subwoofern. Alldeles under hemmabion och i det hörnet luktar det redan mycket från källaren och eventuellt också ytterväggen, så när jag ser på film så slår högtalarna in lukten än mer in i huset. Det märks ett dygn efteråt. 

Igår var det nära en riktigt tråkig grej i varje fall. Elbolaget skulle byta ut elmätaren och framför mätarskåpet hade jag platsbyggt en garderob – men utan bakstycke. Jag tänkte att lyfta väck en garderob är inga konstigheter, men den vägde mer än vad jag mindes och mitt i lyftet så kom jag på att den är ju väldigt instabil utan bakstycke och inga extra reglar eller vinkeljärn. Jag borde givetvis ha stagat upp garderoben först. Dessutom hade jag ställt den på sådana gamla plastben till IKEA-kök, så medan jag försökte undvika att garderoben krackelerade så sprack plastbenen. Till slut så fick jag ner garderoben från socklarna och ställde den mot väggen där den såg ut att stå stabilt. Vände mig om och sekunden senare så vek sig hela garderoben in i arbetsrummet – mot hemdator, jobbdator, mobiltelefon, bildskärmar osv. Datorstolen tog emot den stora stöten och räddade all elektronik, men en stor vattenflaska med vid öppning slogs ut och en liter vatten drog ut över bord och ner på golvet. Innan jag fick bort garderob och räddade elektroniken från vattnet, så var golvet skapligt dränkt och vattnet letar sig ohyggligt snabbt in bakom socklar mm. Hade inte stolen räddat fallet så hade jag haft problem att jobba idag mm, för rätt mycket elektronik hade gått i kras. Tur i oturen iaf.

I övrigt så har jag lite trädgårdspyssel. Ett träd är nedsågat och riset ska tas hand om. Gräsmattan har fått en omgång kväve och jag väntar på regn (vilket verkar oehört sällsynt just nu med fantastiskt väder – men inte så bra för gräsmattan) för en omgång gödsel. Annars är fokuset på att bygga vidare på äventyrsbilen. Det kommer bli mitt första ”hem” på snart 11 år utan elak lukt. 

Lämna ett svar