You are currently viewing Rengöring deluxe

Rengöring deluxe

Vanen var ”rekondad” när jag köpte den. Rekondad my ass. Möjligen för hantverksbil då, men inte sett som vardagsbil. ALLT är så sablarns skitidigt. Nu med dörrpaneler och allt nedmonterat så rengör jag allt med Pingens rengöringsmedel. Borstar och skrubbar bort allt från grus till intorkat kaffe och mögel. Det blir dock riktigt nice, doftar citron och ser fräscht ut. Har även passat på att skura rent fönsterrutorna fram i underkant samt rengöra listerna som rutorna hissas upp och ner i. Blir lite lättare för hissmotorn än om det är fullt med skräp där. 

Har nog lagt en hel arbetsdag på bara rengöring nu och jag är inte färdig med golvet som måste skuras rent rejält. För att göra det så måste jag demontera förarstolen också. 

Sedan ska alla ljusgråa detaljer lackas med vinyllack. Jag struntade i flockning, det skulle kosta närmare 2000 kr för allt. Istället ska jag se om jag klarar av att vinyllacka själv med billig sprayfärg. Går det åt h-e så får jag lämna in det till en lackerare, men fördelen är att nästan all panel är knottrig i strukturen, så det den blir mer förlåtande bara jag inte lackar den flammig. Ska bli gott att slippa se allt grått tråkigt iaf. Nackdelen med svart är att damm kommer att synas mer, men det känns ändå värt det. Två panelbitar har vi inte fått loss, så jag måste lacka dem inne i bilen. Det blir VM i maskeringstejp till veckan.

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. A-Man

    Vad har hänt med ratten, är den sliten av användning eller har den reagerat med rengöringsmedel?

    1. trailpeter

      Ratten är som så mycket annat i vanen sliten.

Lämna ett svar