You are currently viewing Ljudbygge påbörjat

Ljudbygge påbörjat

I väntan på att passagerarstol och annat ska anlända, så har jag börjat ge mig i kast med cockpiten istället. Jag ska isolera klart det sista i taket och klä det med tyg och sedan bygga en hatthylla också. Jag insåg dock att jag var riktigt trött på den eländiga backkameran som jag fick med bilen. Urusel upplösning bara dålig bild. Den nya stereon har ingång för backkamera och jag tror att jag vill ha två stycken, så ska ta och beställa det. Den till bilstereon drar jag en kabel till och sätter på taket, sedan kompletterar jag troligtvis med en ny trådlös vid regskylten. Då får jag två olika vyer att laborera med. Eventuellt så låter jag en av kamerorna vara på under färd så har jag en extra backspegel och kan t.ex. se en MC som ligger tätt bakom mig vilket jag inte ser i sidospeglarna mm. 

För att montera stereon så ska jag såga sönder en bit av instrumentpanelen och byter en singel-DIN till en dubbel-DIN. Ska bli kul att få tända liv i Kenwooden med touchskärm mm. Jag kommer även att kunna köra google maps och annat, så det blir min GPS också samt telefonenhet med handsfree.

För att kunna dra kablar mm så behöver jag riva ut hela golvet och dra kablarna där och i samma veva så renhör jag överallt samt rostskyddar om det behövs (vilket det gör). Dörrarna ljuddämpas med antivibrationsplattor + armaflex och eventuellt så lägger jag ner ett par påsar med stenull inuti längst ner. Mest för att dämpa lite extra och påsarna ska skydda så att stenullen inte suger fukt. Dörrarna utsätts ju för lite väta då och då från fönsterrrutorna som hissas ner/upp, det spöregnar när man kliver ur mm. 

Väntar på nya högtalarfästen så jag kan montera nya dörrhögtalare/midbasar och jag måste också beställa några extra panelclips då tre stycken gick sönder när jag tog bort dörren (omöjligt att inte spräcka några).De gamla högtalarna var ett skämt i varje fall, hoho, vilka pluttiga. Likaså originalstereon. Maxvolym var typ ingenting.  

Nya slutsteget hamnar bakom förarstolen på väggen jag bygger där, så jag kan bara montera det sporadiskt just nu för att testa det. Det blir två poddar som placeras ovanpå instrumentpanelen också och sedan får vi se om jag kan bygga en baslåda och sätta en bas under förarstolen. Hah, det kan bli lite ballt faktiskt, men det är nästan enda stället där jag får plats med en bas. 

Det här ska bli riktigt skoj faktiskt, det kan bli det bästa billjud jag haft på 20 år om jag har tur. Har fått hjälp av en gammal vän som tävlat i bilbygge, men har också sagt att jag har en begränsad budget, så försöker bygga bra men billigt. Med lite tur så blir det testspelning av allt utom basen nästa helg!

Lämna ett svar