You are currently viewing Magisk prestation av Anna!

Magisk prestation av Anna!

I  nästan tre dygn nu följde jag sporadiskt uppföljningen i den virtuella tävlingen Quarantine Backyard Ultra och många fantastiska insatser, inte minst av Anna Carlsson som fick kliva av då vädret blev för tufft över Torneträsk och efter henne var det bara två personer kvar – men vilken helt fantastisk prestation av underbara Anna som bara matade på sina loopar i artisk miljö! Legenden Laz med sin fru satt kommenterade loppet från sitt håll, både på facebook och i själva livestreamen och via appen. 

På ett sätt surrealistiskt att alla kör sin grej på varsitt håll, men samtidigt kreativt och ett sätt att ändå behålla gemenskapen. I skuggan av alla inställda lopp, så är det trevligt tycker jag att man hittar nya lösningar. På denna tävling var det en del teknikstrul då de använde appen Zoom och försökte streama på youtube – men youtube stängde bland annat ner kanalerna titt som tätt då deltagare omedvetet råkade spela musik, visa reklam eller andra delar som stred mot youtubes användarvillkor. De fick också slut på antalet kanaler på något sätt och fick försöka fortsätta streama finalen via facebook med en kamera riktad mot en av arrangörernas bildskärmar. Fullt förståerligt att allt inte skulle klaffa till hundra när vi aldrig gjort sådant här innan!

När allt det här med viruset har lagt sig, så väntar kanske en ny era då vi lärt oss att tänka nytt. Kanske uppstår nya teknikplattformar, kanske väntar fler virtuella utmaningar osv där man hittar smarta sätt att genom tekniken göra att flera traillöpare kan dela sin passion med varandra – fast utspridda geografiskt. För visst måste jag erkänna att det var lite kul att se hur löparna efter varje backyardloop samlades vid sina datorer, paddor och telefoner och gav varandra pepp, tittade på varandra och såg hur alla andra laddade med energi, tog en tupplur, klappade hunden osv. 

Det är flera virtuella trailtävlingar på g nu där man springer på varsitt håll, men ändå deltar i samma tävling och även om förutsättningarna kommer variera då man springer på olika underlag osv, så blir det ändå ett sätt att hålla ihop gemenskapen och hålla passionen vid liv även i stunder som denna. 

Lämna ett svar