You are currently viewing All In i vanbygget!

All In i vanbygget!

AH så gott att gå ALL IN som jag brukar göra i mina projekt ibland. På gott och ont. Ett par fina vänner svängde förbi idag och hade med sig glass och det blev min första och enda paus och mitt enda energiintag egentligen. Körde på annars bara med trance i lurarna och dansade runt i bilen. Dock en kylig dag hos mig då solen låg i dis, så jag fick inte solstrålarnas värme samt att det blåste lite. Allt som jag skulle limma torkade långsammare.

Är dock bara två bitar från att panela klart högra sidoväggen ovan. Därefter ska jag mäta, såga och ordna salningar som ska slipas ner lite och målas. Sedan återstår bara foder (samt taklist) och därefter är högra sidan klar. Vänster sida behöver jag ordna den överliggande plywooden som väggskåpen ska skruvas i, så den sidan tar lite mer tid. 

Jag har kapat till den sista panelbiten till bakdörrarna, men behöver varmare väder för att kunna limma och nypa åt den. Överlag så det som sinkar mig nu är kyla. Lite bättre medeltemperatur per dygn hade inte skadat. Jag är dock nästan helt klart med taket, jag tror jag kan montera sista långa panelen imorgon om jag ny klarar av det ensam. Försöker använda stöttor, men när jag slår in panelen på ena sidan så studsar den ut på andra sidan istället. Sjukt svårt när man behöver vara på två ställen samtidigt. Sista downlighten är monterad iaf. 

Kom rätt långt med vänster sidodörr idag dessutom – en panelbit är redan på plats (40 cm hög) och nästa är tillsågad och ska bara rundas av för att monteras. Första biten är den svåra där jag måste använda stöttor till hjälp och försöka mäta + använda ögonmått och se så att panelen linjerar med väggarna i ”sovrummet”. Har jag bara en panel monterad perfekt så är det lätt att bygga uppåt/neråt utifrån den. 

Jag tror just nu inte att jag hinner få färdigt båda sidodörrarna imorgon, men lätt den vänstra och den högra saknar fortfarande isolering så kan tänka mig att jag hinner så pass långt att jag har en första panel monterad i våg där. Då är det bara lite kvällsjobb måndag/tisdag för att få den klar. Yay! Ska dra igång värmen i garaget då jag kommer ha en del målningsjobb med salningar, foder osv. Dessutom har jag bestämt mig för att köpa IKEA-luckor och ha till klädskåp mm, men rolla dessa med filterroller och väggfärgen för att få rätt färg på dem. Kommer bli lite pyssel med att få det bra, så lika bra att handla luckorna redan till veckan och börja måla. 

Just nu känns allt detta rätt skoj, jag ser lite ljuset i tunneln – men det har varit exakt så i husbygget också. När man jobbar med reglar, isolering, ångspärr osv så känns allt tråkigt – men så fort första gipsskivorna åker på så man ser ”nya rummet ta vid” så har min motivation skjutit i höjden. När jag kan se hur det hela faktiskt kommer att kunna bli, då blir det skoj!

OM vädergudarna är med mig så hoppas jag på 3v nu med bra väder, dels ett par vardagar med byggväder efter jobbet, dels två bygghelger till OCH bra väder runt påsk då jag tar ut semesterdagar och kör långhelg. 

Lämna ett svar