You are currently viewing En annorlunda start på året

En annorlunda start på året

Året har börjat lite turbulent på flera sätt och vis. Jag valde att sätta mig in i börsvärlden med en plan för att långsiktigt kunna gå ner i arbetstid och lägga mer tid på äventyr, traillöpning osv. Nu sitter jag mitt i världens börskrash med nästan 50% av finanserna upp i rök (nåja de kommer nog tillbaka på sikt, men det blev en ändrad spelplan). Jag har också lagt en del energi på huset och kampen mot elak lukt där jag nu börjar närma mig ett slut. Det blir ett sista ryck som avgör om huset vinner eller inte, men just nu är det fördel för huset och det ser ut som att jag har lagt 10 år av mitt liv på en rätt meningslös renovering då allt just nu pekar på att det är husets stomme som luktar – snart det enda jag inte har bytt ut. 

Sedan kom nu Covid-19 på allt också, där flera tävlingar som jag ville köra har ställts in och just nu är det turbulens lite här och var. Det här året kommer nog att bli annorlunda på flera sätt och vis och det är svårt att se vilken påverkan viruset kommer att ha på allt från ekonomin till företag. 

Jag bestämde redan innan allt detta att inte köra en bergsexpedition i år, utan ta ett mellanår/pausår. Det var tur det. Alla visum till Nepal är indragna, alla klättringstillstånd är indragna och det är stängda gränser här och var. Vilket slår oehört hårt på länder som Nepal, men å andra sidan skulle en virusspridning vara förödande i ett sådant fattigt land och jag kan inte påstå att hygienen är superbra i alla tea houses där folk hostar, nyser osv konstant. 

Sedan har jag mitt vanbygge som jag är försenad med, men avser nu lägga mer energi på så att jag får klart min äventyrsbil till sommaren.

Mitt i allt detta så har jag kännt mig lite splittrad. Jag har min snickarblogg för huset, min vanconversionblogg för bilen och så denna blogg. Tre olika inloggningar, tre olika kommentarsfält, tre siter som ska underhållas där plugin slutar att fungera lite titt som tätt och annat. Dessutom en youtubekanal och två instagramkonton att underhålla. Way too much är min insikt nu. 

Jag försöker förenkla mitt liv på mer än ett sätt i år. Det är lite på samma tema. Jag arbetar massor med att dra ner på levnadskostnader och utgifter. Säljer av mig prylar jag inte använder, försöker frigöra mer fritid och helt enkelt ställa om mitt liv till att fokusera mer på det som gör att jag mår bäst – och det är traillöpning, friluftsliv, äventyr och att vara ute i naturen överlag. Jag försöker därmed kapa bort det jag kallar ”waste” och att underhålla tre bloggar är inte hållbart. Jag påbörjar därför en omstrukturering av denna site lite ikväll och kommer att på något vänster lyfta in både husbloggen och äventyrsbilbloggen in hit. De två kommer att bli minimalistiska, mest bara för att kunna hålla något slags flöde för de som är fortsatt nyfikna på progressen med huset och med äventyrsbilen. Det gör att jag får bara en site att underhålla och hålla koll på och jag kapar kostnader (jag går back på alla mina bloggar eftersom jag har noll intäkter i reklam, samarbeten eller något). 

En följd av detta jobb är att jag kommer att kunna lägga mer energi på denna site istället och fokusera in mer på det jag brinner för. Jag har massor av tankar och idéer hur jag vill utveckla hela min ”trailpeter”-grej under året. Med flertalet inställda tävlingar nu och ingen bergsexpedition, så kommer jag ha mer tid att satsa på detta. 

Så en annorlunda start på året, flertalet nya händelser på g och med blicken lyft mot horisonten. Va rädda om er där ute i virusturbulensen.

Lämna ett svar