You are currently viewing Panelbryderier

Panelbryderier

Jag väntar fortfarande på elkabeln som ska komma med DHL. Den ser ut att komma till utlämningsstället idag, så hoppas att den gör det. Jag vill nämligen få göra färdigt taket och få lämna det arbetsmomentet för ett tag. Glömde faktiskt bort att beställa de två downlightsen som saknas också, skulle ju göra det nu i dagarna men då hade de julstängt. Ska försöka göra det idag, tar ju en vecka innan jag får dem. 

Jag har dock fastnat lite på panelfunderingar – och kommande val av luckor. Jag var inne på att ta IKEA-luckor eftersom jag gillar att de är riktigt släta och känns gedigna. Dock så är de mycket vitare i kulören och kommer att bryta mot den brutna kulören som min räfflade panel har. Antingen får jag leva med det, eller köpa luckorna och måla om dem. Dock vill jag ha de luckorna som har lite mönster och då är det egentligen bara sprutmålning som gäller. Drygt! Jag har just nu dragit iväg lite förfrågningar till ett par kökslucketillverkare för att se om någon kan tänka sig göra luckor som inte är så tjocka för att spara vikt. typ 8-10 mm MDF och laminera eller måla dem. Samtidigt vet jag inte hur jag ska göra runt sänggavlarna som jag har byggt. Längst bak är det 17-18 cm slattar som ska upp. Jag försökte montera med samma spårade panel nu sist i garaget, men OJ vad svårt det var att få det i våg. När bitarna är så små är det supersvårt att få dem att linjera in mot sänggavlarnas linjer. Jag funderar dock på att testa en gång till, men köra med laser och se hur det känns. För att se med ögonmått så måste jag nästan backa bort en bit ifrån biten vilket är svårt då jag samtidigt behöver hålla och justera den med händerna (återigen ett jobb där om man hade varit två, så hade den ene kunnat hjälpa till och säga till exakt var biten ser ut att passa in som bäst.

Nu fick jag faktiskt precis svar från en kökslucketillverkare som kan leverera luckor i 12mm MDF. Det är ändå 6mm tunnare än IKEAs, men tjockt nog för att kännas gediget. Dessutom har de exakt den färgen som matchar mina spårade paneler, dock är själva luckan helt slät – men det verkar ändå intressant för då kan jag måttanpassa samtliga luckor samt att jag just nu tror att jag INTE vill ha en skjutdörr till badrum/toalett utan att jag vill ha en öppningsbar dörr av den anledningen att på dörren kan man sätta en spegel på utsidan och på insidan fästa krokar till handdukar och annat, kanske hänga korgar för badrumstillbehör osv. Dörren i sig blir alltså en förvaringsyta som jag vill kunna nyttja, men jag kan inte ha en 600 mm bred dörr för så brett kommer inte passagen vara dit dörren ska öppnas. Gissar på att dörren kanske blir 450 mm eller så och då är det ju perfekt med måttbeställda luckor. Jag kommer aldrig själv kunna såga och måla sådan kvalitet om jag inte köper en kanonbra sänksåg (eller ber ett snickeri finsåga MDF-skivor) och sedan sprutmålar.  Kruxet är dock att priset drar iväg rejält. Jag får betala nästan 3 ggr så mycket mot för en vanlig vit, slät lucka på IKEA. Får fundera vidare på det där, men hade varit bra att ha en plan för precis alla ytskikt så jag vet exakt hur jag ska bygga. 

 

Lämna ett svar