You are currently viewing Byggplan reviderad

Byggplan reviderad

Just nu känns det galet långsökt att jag ska hinna få färdigt vanen till våren. Även om jag får upp all ”bulk” i form av inredning, så vet jag hur mycket tid det tar att ordna finliret med lister och annat. Bara en sådan sak som att montera gångjärn till alla luckor osv kommer att ta bra med tid. Å andra sidan så av det jag har gjort nu så är bilen snart färdigisolerad t.ex. Jag har bakdörrarna kvar + halva högra sidodörren. Ska isolera framtill också lite i förarutrymmet, men det är mest för ljuddämpande och energieffektivitet. 

Planen nu är i varje fall att försöka göra färdigt taket så långt det går (möjligt att jag får skippa de yttersta panelerna tills jag klurat ut hur jag ska möta takpanel med vägg). Därefter måste jag nog göra färdigt båda sidodörrarna och där är det lite att klura på då jag vill rama in handtagen och låsknapparna på ett bra sätt. Jag har en plan, men får se om den håller. Parallellt med det så vill jag börja få göra färdigt sängstommen och kunna sätta min fina vän Maria i lite arbete med att hjälpa mig klippa till och sy om madrassen till sängen så att den löper efter vinklarna baktill i vanen. När sidodörrarna är klara så är det dags att banka upp stomme till dusch, stomme till kök samt den platå jag ska bygga för att dölja batterier mm. Det är här någonstans jag hoppas på ketchupeffekten, dvs att det på en helg kanske bara rasslar till och så känner man hur bilen verkligen tar form. 

Det som gör att jag tvivlar på byggplanen är dock att det är massor med elektriskt som ska fixas. Våtrumsskivor ska monteras i duschen, VVS ska dras och det är rätt galna vinklar på allt som ska sågas till för sidodörrar mm. Inget är ju rakt utan allt är kurvatur och det är sååååå lätt att mäta eller såga fel. 

Nåväl, att få taket på plats, få täckramarna för takluckorna på plats och få downlightsen på plats kommer att göra massor för motivationen och också signalera lite hur slutresultatet kommer att bli. 

Lämna ett svar