You are currently viewing Garage som arbetsplats

Garage som arbetsplats

Jag tänkte åka ner till garaget ikväll, men blev upptagen med att dokumentera och fundera. Jag får skriva ner dels vad jag planerar att göra när jag åker dit, sedan skriva ner vad jag behöver ta med mig för att göra de åtgärderna. Jag kan liksom inte flytta ner alla mina verktyg ner dit, även om det finns plats för det, men får liksom fundera på vilka arbetsmoment som hägrar och ta med det som jag behöver. Väl på plats behöver jag oftast mäta, fota och fundera över saker som jag ska ta med mig hem igen. Kabellängd för bilstereohögtalare och annat t.ex. 

Det som kan bli positivt och bra är att jag åker ju inte 30 minuter med bil ner för att småpilla på något, utan när jag åker dit så är det vad jag kallar ”garage day”. Då är det fullt fokus på att få till resultat. Jag kan jobba ostört också, utan en katt som tigger kelning, utan att gå förbi datorn och fastna i något jag måste kolla upp eller så. Jag åker helt enkelt till garaget, stänger av omvärlden och bara bygger. Det kan vara så att detta blir det mest effektiva jag har gjort hittills med vanbygget!

Det ska bli fantastiskt skönt i varje fall att stå med alla dörrar öppna och ha byggmaterial osv utanför och inte behöva titta på molnen ovanför eller som nu i höst då jag fick rusa ut och paniktäcka bilen med presenning då det plötsligt kom regn som prognosen inte skvallrat om. 

Byggplanen just nu är att få klart innertaket och få upp den panelen jag har köpt. Det inkluderar att ha kabeldragning klar för downlights och dessa monterade. Då får jag också bort innerramar och annat som ligger och skrotar i mitt kök just nu i brist på yta. För att få innertaket färdigt så måste jag ta hål för solpanelens kablar, rostskydda, limma genomföringskåpa mm och jag måste dra kablarna till LED-lights osv på taket också och dra ner det. Sedan måste jag isolera färdigt innertaket och kondensskydda balkarna i taket med 3 mm evazote liggunderlag. Därefter läkta och det är lite svårt att läkta längst bak då det är en kabelkanal i plåt som buktar ut, så jag måste göra en specialare där. Återkommer med bilder. Så fort allt är isolerat och klart, läkten är på plats osv, så börjar jag mata på med panel. Ska kolla bara så jag har en hålsåg med samma dimension som downlightsen kräver. 

Det hade varit otroligt nice att få upp taket och få allt på plats till på söndag kväll, så det är min målsättning just nu. Det blir liksom en av fyra dimensioner i vanen som då blir helt färdig. Golvet är ju mer än 50% färdigt och väntar bara på ytskikt, så då kan jag fokusera på göra färdigt sovrum och sängdel härnäst – samt bygga billjud, whoopwhoop!

Lämna ett svar