You are currently viewing Frost – inne i bilen!

Frost – inne i bilen!

Det vita som hänger ut är fogskum som jag ännu inte tagit bort, men så här såg det ut i vanen i morse. Balken är alltså skumisolierad och intill sitter Armaflexen som isolerar, men balken i sig har lett in kyla utifrån. Hela bilen såg ut som en igloo och balken har också blivit det. Det är just därför jag inte vill lämna någon balk blottad mot trä eller sätta trä direkt mot plåten. Jag kommer att bygga på med liggunderlag i taket som limmas mot armaflexen för att få lite mer isolering, sedan kommer jag att ta 3 mm Evazote liggunderlag och göra remsor som klistras över balken och som ansluter på båda sidor. Därmed blir inget stål blottat in mot bilen. Nu isolerar inte 3 mm speciellt mycket, men det gör åtminstone isoleringen till ”en enhet” samt att Evazote innebär att det är slutna celler så att varm eller fuktig luft inifrån bilen inte kan träffa plåten direkt. 

Lämna ett svar