You are currently viewing Vintern knackar på

Vintern knackar på

Fick en bra byggomgång i helgen med lastskenor monterade på taket mm. Kul! Dock så går tiden vansinnigt fort nu. Bara veckor kvar innan året är slut typ. November har redan kickat igång. Eftersom jag får mest byggtid på helgerna, så är det typ 7 byggtillfällen kvar innan jul. Någonstans här kommer vi säkert att åka på kraftigt snöfall och annat också. Dessutom måste jag prioritera lite saker runt mitt hus innan snön kommer, bland annat köra ett rejält ryck och få bort löv från gräsmattan med lövblås och kratta. Jag hade önskat att jag kunde få lite mer byggtid på kvällar, men när jag kommer från jobbet är det becksvart och när temperaturen sjunker ute så blir hela bilen plaskblöt av daggutfällning. Det blir ingen bra miljö inne i bilen heller. 

Jag väntar på ett besked om ett stall i Bollebygd där jag kanske kan få vara, men det är en äldre gumma som inte har svarat ännu. Det är via vänner/bekanta jag har fått det tipset. 

En person hörde dock av sig i helgen och svarade på min annons. Han skickade ett trevligt SMS och skickade en bild på ett gigantiskt garage där jag kan få stå. Inte SÅ farlig peng för ett stort, varmt garage där jag kan få belysning och el. Jag ska nog åka ner och titta på det och se, men det börjar locka mer och mer. Nackdelen är att det ligger 39 minuter hemifrån mig, men samtidigt så ger det en helt annan bekvämlighet för bygget och jag behöver inte riskera att bilens bromsar rostar mer i vinter mm. Jag kan få fri tillgång till garaget och skulle vintern vara mild så kanske det till och med kan vara så att jag kan köra hem bilen en helg om jag hellre vill bygga hemma på tomten och sedan köra ner bilen igen. Kruxet med att ha bilen långt borta är att jag tappar det där med att bara kunna gå ut, mäta, beställa något eller så. Eller som jag brukar göra, mäta, kapa något, låta det torka på limning/målning osv medan jag gör något annat. Det kräver lite mer logistik.

Sedan så verkar det som att jag kan få två prisbilder. Ett pris för ”mekplats” och ett annat för om den bara står parkerad. Jag kanske kan kombinera detta, t.ex. betala en högre penning för lite byggtid under november-december, sedan låta kärran faktiskt stå orörd januari-februari och bygga vidare under mars månad. Eljest om det är gott om plats och jag får såga/kapa och köra med grovdammsugaren där, så kanske jag kan bygga klart hela bilen där i vinter? Det är dock rätt mycket som ska sågas och kapas framöver. Dusch, golvupphöjningen, säten till loungen, köksinredningen, väggskåp, våtrumsskivor till duschen etc. Det är det jag inte vet om jag kan eller vill pyssla med där nere i garaget. 

Jag får åka dit iaf och ta en titt och se hur det verkar.

Lämna ett svar