You are currently viewing Taklucka och lastreglar på plats

Taklucka och lastreglar på plats

En bra byggdag igår. Takluckan bak är på plats och gör en rejäl skillnad med ljusinläpp bak i bilen.Ska täta den ett steg till bara innan den är helt klar för täthetstestas. Borrade även hål i taket, tätade med butyl, tryckte dit nitmuttrar vilket jag aldrig använt innan någonsin (kul verktyg), drog i butyl inuti nitmuttrarna och bultade fast lastskenorna. Nu kunde jag se hur mycket distanser jag måste ha till solcellspanelens fästen. Jag ska sätta vinkelprofiler av aluminium på solcellspanelen, borra hål och bulta ner det hela i lastskenorna. Dock så svävar just nu vinkelprofilerna 20 mm ovanför lastskenorna, eftersom taket är både välvt och har räfflor i mitten. Idag handlade jag en fyrkantsprofil som jag ska såga till, limma och primea/lacka ihop med vinkelprofilerna. Därefter kan jag börja montera dem på solcellspanelen som snart är redo att lyftas upp på taket. 

Tyvärr blev det en heldag med regn idag igen och det är riktigt ruggigt ute. Jag drar in på tok för mycket fukt i kärran om jag går in/ut i den, så valde att låta skruvdragaren få vila idag. Blir lite kallare, men torrare luft senare i veckan, så då kanske jag kan få lite mer gjort igen. Tänk om jag kunde få tag på en lokal med tak över huvudet inte allt för långt borta. Kunna få arbeta ostört utan vädrets makter och utan att få in fukt i bilen. Det skulle ha ökat byggtempot drastiskt. Vissa dagar känner jag bara för att köpa ett garagetält, ställa bilen under det och klappa igen allt för vintern. Fortsätta med projektet till våren. Samtidigt så kan ju vintern bli mild och jag kanske kan få ett par helger innan jul med uppehållsväder och få ännu mer gjort. 

Skönt med lite progress denna helg iaf. Jag skulle behöva få väck all takpanel som ligger inuti skåpbilen nu inom någon vecka. Jag måste därmed bestämma mig för vilken downlight jag ska ha. Är sugen på att ta samma som jag har i mitt hus, för de är små och diskreta och inte så blaffiga som alla andra. Sedan har jag även hittat en begagnad takmarkis i rätt färg och allt, så funderar på att ta en omväg under en tjänsteresa i veckan och köpa den. Bra pris och allt. Får försöka göra lite sådana klipp för att hålla nere byggbudgeten.

Lämna ett svar