You are currently viewing Sängkonstruktion pågår

Sängkonstruktion pågår

Det tar sin lilla tid, men jag har ingen brådska. Jag limmar sängens ribbor med trälim/utelim och sätter press med skruvtvingar, samtidigt som jag har kapat upp skarvbitar av den ribbdelar som jag kapade bort. Det blir ungefär samma konstruktionsprincip som bladfjädrar. Ribban under på bilden är bara lite extra hjälp för att få dit tvingarna mm. Det känns bra iaf. Två skruv räcker för att säkra det hela och de svikttester jag har gjort visar att hela delen sviktar utan att riskera att orsaka brott mitt på. Detta borde hålla även för hårdare aktiviteter i sängkammaren. Däremot blir det ett par centimeters skillnad mellan ytterkant och mitt, så får se hur det ser ut när jag lägger på en madrass. Eventuellt så kommer madrassen att hänga i luften på sidorna om ingen ligger i sängen, så då får jag täcka för den glipan med en list så det blir snyggt. Detta ger dock lite extra komfort till sängen utan att orsaka för mycket gung tror jag.

Jag har i skrivande stund kommit snart åtta ribbor, så är ungefär halvvägs och har börjat grundmåla de första. Jag målar dels för att skydda trät lite extra från fukten som faktiskt kommer när man sover (alla sängmadrasser bär en viss fukt, men sängar hemma är ju ventilerade under osv). Det känns också lite fräschare med vita nymålade ribbor. 

När allt är färdigt så kommer jag att behöva modifiera ribborna närmast bakdörrarna. Åtminstone två av dem behöver kapas av på längden och jag behövde banda om dem med nytt band. Tanken är att jag ska kunna ta bort ribborna från sängen och ta bort sängens reglar helt, så jag får en öppen yta i garaget. Jag tror iaf att jag vill ha så, för att kunna nyttja bilen för att frakta något större, men har inte bestämt mig helt till 100% ännu. Får se hur det känns när jag byggt väggarna i garaget under sängen och får en bättre uppfattning om hur ytan ser ut. 

Lämna ett svar