Isolering, plywood och målning

Det har både hänt massor och samtidigt inte mycket alls. Jag kör samma taktik med vanen som jag har gjort med min husrenovering, dvs jag gör flera moment samtidigt – särskilt de som inbegriper ”torktid”. 

Det är nämligen en hel del ställtid då man ska grundmåla något, sedan ska det torka, sedan målas en gång, torka, målas två gånger, torka osv. Därav så gav jag mig på att isolera ena sidan av garagedelen under sängen med armaflex och stenull utanpå, plastade in och måttade upp för plywooden. Istället för att isolera färdigt hela bilen först, så kapade jag istället till plywooden som ska täcka väggen här och den är nu färdigmålad ute i mitt garage där jag målar med ett värmeelement påslaget (det är på riktigt höst ute nu). Genom att växla mellan arbetsmoment på det sättet så har jag hela tiden något som står på tork, antingen färgmässigt eller limmässigt. Då har jag också hela tiden något som är färdigt att montera istället för att ha ledig fritid och inte kunna göra något pga torktid. 

Det har också en psykologisk inverkan på mig. När jag ser att något börjar bli färdigt på ett ställe, då ökar motivationen att jobba vidare med de tråkigare sakerna. Så när jag får upp första vita väggen under sängen så kommer jag få ett humm om hur färdigresultatet blir. Det sporrar mig att jobba vidare med isoleringen i höger sidodörr t.ex. – ett jobb som bara är pilligt och tar sjukt lång tid. 

Jag har dock problem med regnet. Idag skulle det inte bli ett dugg nederbörd och väderradarn visade inga regnmoln just – ändå drog det in just regnmoln och jag fick regn på mig. Snart så bygger jag en provisorisk ställning och spänner en presenning över bilen för jag kan inte ha någon dörr öppen när det regnar och jag behöver ofta gå in / ut med byggmaterial mm. Så fort jag öppnar dörren så rinner/droppar det in vatten (jag behöver sätta dropplister framöver runt om). 

Nu var jag bortrest halva helgen så fick tyvärr inte så mycket gjort som jag hade önskat egentligen, men det ska ändå bli skoj att få upp lite mer panel till veckan. Nästa helg borde garaget vara färdigbyggt och om jag har tur så sitter taklucka nr2 + sidofönstret också på plats samt att ena sidodörren är helt färdig. Då kan jag påbörja arbetet med duschväggarna + plattformen som ska dölja batterierna. Jag skulle dock behöva få montera upp takskenorna och solpanelen snart. Dels för att få göra färdigt all håltagning någon dag med uppehållsväder, dels för att få undan solpanelen som tar massor med plats i mitt garage. Min vän som jag skulle låna en pelarborr av har dock inte varit hemma så mycket, så har inte fått borrat hål i aluskenorna. Försökte borra med skruvdragaren, men glöm det, det tar galet med tid när det är så tjockt gods. 

Jag ser fram emot att få börja bygga väggarna runtom sängen sedan med spacers på insidan (jag ska ha mindre isolering vid huvudände och fötter för att få mer plats att sova på, så kommer att göra en slags infälld ram/minivägg i väggen). Likaså att faktiskt få sängstommen på plats helt och hållet så att jag kan köpa en madrass och sätta min vän Maria på att hjälpa mig sy om den. Jag kommer att köpa en 140 cm-madrass med memoryfoam från IKEA, sedan ta ut foamen och skära till den runt alla hörn vid bakdörrarna. Sedan se om min vän kan hjälpa mig snitta tyget och sy om det så att det blir måttanpassat. Först därefter vet jag om sängen faktiskt fungerar att sova på och om den känns skön nog eller om jag behöver ha en lyxigare bäddmadrass (just nu räknar jag på en tunnare bäddmadrass). 

Eftersom jag ännu inte har garage, så vore drömmen att få upp de stora delarna på plats med plattform, väggar, takpanel, sängstomme, all hålsågning på utsidan osv klar så att jag kan jobba inuti kärran med elmontage och annat i vinter. Jag har dieselvärmare och med uttag för landström som jag ska montera, så kan jag ordna med 230V och sätta dit ett element om jag vill. 

Lämna ett svar