You are currently viewing Batterier inköpta

Batterier inköpta

Blev ett litet impulsinköp igår. Jag KAN ha gjort ett misstag dock. Väntar på besked i frågan.

Åkte till batterirecond ute på Ringön och kollade om de hade batterier i någonstans runt 200-300Ah. De hade två gelbatterier och jag fastnade lite för storleken. Gelbatterier precis som AGM kan man placera hur som helst, så jag kan lägga dem ner. Det flesta som bygger vans sätter sina batterier längst bak i garaget, men jag funderar på att sätta mina framme liggandes i golvet istället. Dels väger batterierna en hel del, 36 kg st, så sätter jag ett batteri mitt i bilen så blir det bra för viktfördelningen. Annars får jag väldigt mycket vikt på vänstersida av bilen – om jag inte placerar batterierna längst bak i garaget på höger sida. Dock vore det rätt skönt att nyttja garaget till just förvaring och inte batterier. Jag ska ju ha bord, stolar, kattlåda, klätterutrustning, löputrustning, mountainbike, friluftskläder, en utdragbar grill och massa annat där bak. Plus vattentankar mm. 

Istället så ska jag se om jag kan bygga in batterierna i golvet. Jag kommer ju att göra en liten golvyta här upphöjd för att möta förardelen och passagerarstolens golvhöjd. Då kan två personer dela på ett bord sedan när jag får dit en snurrstol och den andre kan sitta i soffan jag ska bygga. I utrymmet i golvet som jag höjer upp skulle jag med fördel kunna lägga två batterier under ett lock/lucka som jag kan lyfta på för att komma åt dem. Jag måste dock rita exakt var jag ska placera dem på golvet. Det gör dock att jag under själva soffan får plats för annan förvaring (dynor, handdukar, kläder, matvaror etc). 

Som sagt så måste jag bestämma placeringen av batterier för att kunna dra el och allt pekar just nu på att jag måste faktiskt börja bygga stommar rätt snart just för att kunna fästa flexslangar till eldragningen. Innan jag kan bygga stommarna till soffan så skulle jag behöva göra färdigt sidodörren bakom, så just nu är jag inne på att köpa hem väggpanel och stenull och sisolera färdigt den dörren och göra den helt klart med all panel och allt. Det skulle också bli en rejäl motivationsboost i bygget att se en helt färdig väggyta.

Jag kom på en annan lösning igår för sängen också. Jag ska köpa fyrkantsstavar i aluminium och spänna ut som sängen kommer att hänga på. Om jag monterar vinkeljärn eller U-profil på sidorna så kan jag låta fyrkantsstavarna vila i dem. Då kan jag göra en borttagbar sänglösning. Om jag dessutom gör ena väggen till garaget på samma sätt, så kan jag då ta bort hela sängdelen om jag t.ex. vill frakta något i bilen! Så kul att komma på sådana lösningar (blir intressant att se hur det fungerar i praktiken sedan bara).
Detta inlägg har 3 kommentarer

    1. trailpeter

      Tack! Batterierna är dock redan inköpta, köpte begagnade/rekondade GEL-batterier. Fungera perfa 🙂

Lämna ett svar