You are currently viewing Sune the van cat

Sune the van cat

Det här monstret är ju för skön… han är verkligen med och inspekterar och kollar in allt som händer i bygget. Ska bli spännande att se om jag kan få med honom i vanen i framtiden. Han är ju innekatt från början, men har blivit semiutekatt sedan 8 år tillbaka då jag köpte mitt hus. Han är dock ingen fullfjädrad utekatt som jagar eller så, men han är så glad och lycklig över att få skutta runt på tomten eller bara sitta på altanen och kolla in omgivningarna. Om jag ska ha med mig honom i vanen så måste jag säkra honom i kärran så han inte rymmer iväg och det vettesjutton om jag kan lära den här 11-åringen… jag får prova helt enkelt först på hemmaplan sedan med sele/löplina och se hur det fungerar, sedan ta med mig honom på någon utflykt och se hur det blir. Misstänker att han kommer rusa allt vad han kan tills löplina/koppel är som en ståltråd och sedan kommer han försöka slita sig loss på något vänster. 

Dock är jag duktig på att uppfostra skrället överlag, så det blir som alltid. Jag får markera med hård röst/handkraft/beröm osv och visa honom vad som är rätt och vad som är fel och se om jag kan få honom att inse att hans frihet får vara lite begränsad om han ska vara van cat.

Lämna ett svar