You are currently viewing Sängplanering

Sängplanering

Har sett flera vanbyggen där man bara slängt upp en plywoodskiva på lite reglar och sedan en madrass ovanpå. Helt utan ventilation. Det blir en fin mögelgrodd i värsta fall. Vi människor utsöndrar ju en del vätska när vi sover och våra sängar hemma ventileras på ett eller flera sätt. Söker man på ”van conversion” på youtube så hittar man en del folk som visar sina mögliga madresser. Så ventilation är viktigt.

Jag köpte dessa ribbottnar på IKEA och ska se om jag kan förbinda dem i mitten. Jag funderar på att ta en tunn list bara samt häfta motsvarande band som support, men utan att göra det för stumt. På så vis får jag lite fjädring/svikt i hela sängen vilket i sin tur ger lite mer sovkomfort då jag inte kommer att kunna ha någon jättefet madrass i skåpbilen. Jag funderar på att köpa en ”memory foam”-madrass, alltså en skummadrass bara på IKEA då den går att skära till så att jag kan anpassa den efter inredningen i vanen, bakdörrarna mm. Den blir då ca 10 cm tjock. Eventuellt kompletterar jag med en bäddmadrass på det då den blir lätt att vädra mm.

Jag vill dock inom kort bygga en provisorisk sängram åtminstone och provligga en stund i vanen och känna hur det känns. Framför allt hur jag får plats eller inte får plats på tvären i skåpbilen.

Lämna ett svar