You are currently viewing Omtag runt inredning

Omtag runt inredning

Har tänkt om lite vad gäller färgval och interiör. Det börjar nämligen bli dags att ta de slutgiltiga besluten nu. För att kunna montera HEKI-takluckan måste jag veta hur tjockt innertaket ska vara och det vet jag bara om jag har valt material. Idag kände jag på Moelvens paneler och trots att de var 12 mm tjocka så kändes de galet lätta viktmässigt. Jag ska be om att få viktspecifikationen från dem, men är panelen så lätt som den faktiskt verkade vara, så blir detta mitt val. Trots ett ”överpris”. Givetvis mycket billigare att köpa egen panel och måla själv, men jag ska helt klart ta vikten i beaktning. Inte minst då jag vill klä alla fyra dörrarna helt och hållet. 

Jag hade först bestämt mig för vitt tak, vita väggar, grått golv och gråa bänkskivor och bord. Fräscht, modernt, ljust och gör att ytan känns större än vad den är. Kruxet är att ytan är väldigt liten. Hade jag byggt så hemma i mitt hus så hade jag jobbat med accentfärger ihop med de materialen. Lila, mörkblå, olivgrön, ja vad som. Färger som livar upp och ger liv, värme och energi till grått och vitt som i sig är rätt så ”kalla” färger. 

Jag ångrade mig idag. Trots att jag har chokladbrunt golv i huset mitt och har svurit att aldrig mer ha mörka golv (för allt damm verkligen syns deluxe), så blir det faktiskt det i vanen. Jag skulle säga att i huset – där jag kan jobba med accentfärger – där skulle jag istället vilja ha ljusa golv. I vanen så känns det som att lite brunt ger mer värme. Så det blir chokladbrunt tak, dvs både grått och brunt i nyans, vita väggar, vita skåp osv, chokladbrunt eller kaffefärgad ek som golv + liknande på bord och bänkskivor. Jag skippar troligtvis accentfärger helt eftersom jag inte kan ha med mig massa prydnadskuddar eller annat. Det blir inget överkast i sängen eller så, utan bara täcke/påslackan där i grått och gråa dynor i loungen. Så det som adderar värme och mysfaktor i vanen får det bli det bruna i trät. 

 

Lämna ett svar