You are currently viewing Gammal elkabel riven

Gammal elkabel riven

Kopplade bort minuspolen från batteriet igår kväll och körde ett litet miniryck och började backa elkabel och knipsa bit för mycket. Mycket riktigt så var det ett relä/timer (som jag behåller, kan vara bra till något annat) bak vid en av bakdörrarna och det gick till skåpbelysningen. Allt såg eftermonterat ut och inte fabriksmonterat. Jag lämnar dock de farbriksmonterade kablarna då de är flätade i tyg och sammanbundna med kabel till bakdörrarnas belysning, centrallås mm. Det är mer jobb att ta bort dem än att bara låta dem ligga kvar. Jag kommer ändå skumisolera balkarna så de inte skramlar. 

Det är dock MASSOR med tankejobb runt elen. Jag vill försöka förutse allt jag behöver eller vill ha längre fram. Om inte annat så bara dra en tom flexslang som får ligga där ”utifall att” liksom. De flesta vanlifers drar kabel bara för det mest uppenbara. Kylskåp, USB-uttag, vattenpump, takfläkt, belysning osv.

Jag försöker tänka steget längre. 

Vill jag någonsin ha en extra LED-ramp med extraljus på taket? Då ska ju den kabeln gå ner i förarutrymmet och följa t.ex. A-stolpen ner till torpedväggen och bindas ihop med extraljusen fram. 

Vill jag ha någon ytterligare kamera på bilen? Det sitter en backkamera på den idag (modell sådär, men den duger). Vill jag ha belysning ute på bilen? Ja det vill jag ha, absolut någon form av rörelsedetektor som dels avskräcker tjuvar, dels hjälper mig att se i mörkret när jag kommer fram till bilen. Den måste vara möjlig att slå av om jag står parkerad i en stad eller när jag kör mm. 

Hur ska jag göra med hemmabion? Projektorn blir batteridriven, men ljudet? Jag har funderat på en Soundbar, men ännu inte sett någon vettig på 12v. Frågan är hur mycket kräm en sådan drar om jag kör den på inverter (230v) osv. Det är massor att tänka på. I helgen hoppas jag spika elschemat iaf och börja dra kabel. Rent krasst så får jag bara upp kabel i taket samt kan montera takluckan, så går det rätt snabbt att isolera taket och jag skulle rätt snabbt kunna få upp den slutgiltiga takbeklädnaden och då ha både golv och tak färdigt inom inte allt för avlägsen framtid.Väggarna och inredningen kommer att ta desto mer tid. 

 

Lämna ett svar