You are currently viewing Dörrgångjärn åt fanders

Dörrgångjärn åt fanders

Tips till er andra med skåpisar med utanpåliggande gångjärn;

Jag har precis fått beställa nytt gångjärn från skroten till ena bakdörren på min Renault Master -14. Åtminstone på Renaulten så har gångjärnet på bakdörrarna två sprintar, varav den övre ligger i nivå med gångjärnet, men den undre av någon oförklarlig anledning ligger lite nedsänkt – vilket gör att det blir vatten ståendes där. Extra fint om det är snöslask/saltvatten. Detta gångjärn rostade ihop så till den grad att jag inte kunde rubba dörren trots drösvis med med rostlösningsmedel. Gav den istället en välriktad spark – då gick gjutjärnsringen på insidan av istället (Chuck Norris approves). Inte ens efter ett dygn i ättika så släppte rosten.

Så tips är att kolla era gångjärn på bakdörrarna då dessa är blottade för vädrets makter och ge dem lite kärlek.
Lämna ett svar