You are currently viewing Första fönstret monterat

Första fönstret monterat

Började dagen med att mäta, mäta och åter mäta. En felsågning på taket skulle jag kunna ordna med att svetsa på en ny plåt och snygga till det, men en felsågning i dörren skulle vara förödande. Tror jag har kontrollmätt mig själv 50 gånger idag.

Började med att kapa bort den lilla förstärkningen som fanns i dörren för att den inte ska vibrera så mycket. Fick köra försiktigt med vinkelkapen, men det gick mycket bättre än vad jag hade trott. Var rädd för att köra kapen lite för långt, kanske få värmeutveckling eller något annat, men fick bort förstärkningen utan att röra dörren i sig. 


Sedan lade jag lite mer tid idag på att maskera och skydda plåten från metallflagorna och metallspånet. Därefter borrade jag små hål innifrån där jag mätt upp exakt så att träramen på insidan skulle rymmas. Sedan satte jag maskeringstejp på utsidan, borrade upp hålen så de blev större utifrån och sågade utifrån. Gick fint, men mitt i allt så började regnet att tillta, så fick försöka täcka allt med presenning. 


Sedan filade jag av stålkanten, rostskyddade i flera omgångar innifrån och utifrån med pensel och därefter preppade jag ramen där jag klippte till bitar från det 3 mm tunna liggunderlaget och spraylimmade fast dem på träramen. Ramen och rutan satt väldigt tight, vilket underlättade monteringen ensam faktiskt. Sedan kunde jag skruva i skruvfästena och nypa fast rutan i träramen. Fungerade perfekt! 

Till sist var det bara till att klämma på plastkåporna på insidan, men gummilisten på utsidan var lite sisådär på rutan, så jag drog på tec7 efter hela karmen runtom. I och med att den är svart så syns det inte så mycket, men det hade troligtvis kommit in vatten annars. Nu får allt torka och sedan vill jag vattentesta fönsterrutan med trädgårdsslangen från lite olika vinklar. 
Lämna ett svar