You are currently viewing Laddar för bygghelg!

Laddar för bygghelg!

Hoppas på tur med vädret i helgen. Det verkar vara risk för regn, men ändå med större luckor med uppehåll. Nu är det så pass mörkt ute att jag måste passa på när jag får lite dagsljus och när det är uppehåll, eftersom jag ännu inte hittat något garage att meka i (vilket stör mig, bara en lada med tak över huvudet hade fungerat). Har kollat på garagetält, men de kostar ju svinmycket om de kommer upp i storlek. Kostar mer än vad hyra en plats i en lada kostar. 

Jag har i varje fall fått hem butylbandet också som jag beställde från LeifArvidsson.se. Jag hittade faktiskt inte självhäftande butylband någonstans lokalt. Nada på Biltema, Jula, Bauhaus etc. Fördelen med butylband mot för att köra en tub med butyl är att det är så mycket smidigare att trycka dit tejpen på fönsterrutan, takluckan osv och sedan kunna måtta, provmontera osv utan att kladda och sedan bara dra av skyddstejpen och trycka dit det. Valde 12 mm bredd, så det borde passa fint till båda fönsterrutorna. En del kör med sikaflex eller tec7 och limmar sina fönster, men om man sedan ska försöka byta fönster för att någon har gjort inbrott eller försökt göra inbrott den vägen, så får man ett helvete för att få bort rutan utan att sabba plåten/lacken. Det sitter nämligen som berget. Du kan limma fast solpaneler på taket med samma medel och det sitter där som berget trots vindmotstånd osv. Så butylband använder jag till fönstren. Till takluckorna kör jag med butylband innerst, men där lägger jag en sträng tec7 ytterst. Det går att byta glaset på luckorna utan att ta bort ramen, så då kan jag lika gärna limma och täta skiten direkt. Det + att de skruvas i plåten. 

Går allt som jag vill i helgen så monteras både takluckan, takfläkten och fönsterrutan i sidodörren. Fönsterrutan till sängen beställer jag i helgen. 

Utöver det så vill jag bryta minuspolen på batteriet och knipsa lite 12V-kabel inne i bilen. Vill plocka ur gammal kabel och ta bort något relä som jag tror har använts till innerbelysningen, men jag ser inte riktigt hur alla kablar går. Nästan enklast att knipsa det som inte ser fabriksmonterat ut och backa kabellängd för kabellängd. 

Om det går ska jag ta bort hatthyllan fram, då jag ska bygga en helt ny vid tillfälle. 

Sedan ska jag börja ljudisolera och isolera/kondensskydda med Armaflex.Jag kommer att sätta ljudisoleringsplattorna lite här och var där jag upplever att det skramlar som mest. Sidodörrarna kommer få någon bit, någon bit ska reserveras till förardörrarna (det skramlar något så hejdlöst där) och taket ovanför förarhytten är kanske värst. Jösses. Jag kommer inte vara så noga, utan bara ge lite extra support med de ljudisolerplattor jag har med aluminiumbeläggning. Därefter kommer Armaflexen i sin tur också ljudisolera och staga upp, men jag tänker mig att det är lätt värt den extra vikten som ljudisolerskivorna väger (15 kg om jag nyttjar alla) då jag verkligen AVSKYR skrammelljud. 

Till sist så ska jag se om jag hinner isolera golvet i helgen också. Isoleringen ska limmas, ovanpå det ska en 4 mm plywoodskiva limmas (som ankare för inredning mm) och ovanpå det blir det ett flytande vinylgolv. 

Får jag bara tur med vädret så ska detta bli riktigt skoj, men det gäller att vara noga. När jag sågar hål för taklucka mm så måste jag vara noga med att såga på rätt ställe, jag måste grada av plåten lite med fil, pensla på rostskyddsprimer, låta det torka och sedan montera ramen med butyl+tec7, skruva, täta i skruvhål mm. Jag behöver för övrigt INTE göra en träram till varken takluckan eller takfläkten som det verkar. Enbart till fönsterrutan. Innerdelen till takluckan och takfläkten kommer jag att skruva i takpanelen och behöver den förstärkas i ändarna så gör jag det sedan med spikläkt. 

Lämna ett svar