You are currently viewing Hoppas på tur med vädret

Hoppas på tur med vädret

Väntar på att få hem de nya glidbultarna till bromsoket. Gissar på att de kommer imorgon. Alla bildelarna jag har köpt har skickats med PostNord och jag har fått en länk med kollinumret, men ingen av försändelserna har gått att spåra. Står bara att de är skickade elektroniskt till mottagaren och plötsligt så får jag en notis om att det har kommit. 

Får jag glidbultarna bara så är det nog inte mer än 20 minuters jobb med att montera ihop bromsen på högersidan. Sedan måste bilen köras lite och bromsas lite. Har fått med instruktioner om hur bromsarna ska bromsas in en aning. 

Annars är jag redo för flera byggmoment till helgen – men väderprognosen ser inte kanonbra ut. Lite risk för regn, om än måttligt, men det brukar betyda hällregn där jag bor. Det som börjar närma sig nu i varje fall är;

– håltagning tak och montering av takfläkt (den ska få ett lager svart plastfärg till)
– montering taklucka (den ska svartlackas med plastfärg imorgon)
– montering fönster i sidodörr (behöver handla hem spikläkt och har beställt 12 mm butylband och rutans karm ska svartlackas först)

Sedan kan jag ljudisolera och börja klistra upp armaflex runtom där taklucka, fönster osv sitter monterat. Husvagnsfönstret som jag köpte tror jag ska monteras helt sonika med de clipsen ni ser på bilden. Jag ska rensa bort vad jag tror är butyl på karmen (känns som häftmassa) och dra på butylbandet när det kommer. Sedan är det 39 mm mellan ytterkarm och clips, så jag tror att 38 mm spikläkt kommer att fungera som ram. Jag behöver alltså göra en ram på insidan för att fylla ut så clipsen kan nypa i något. Jag kommer troligtvis kapa och limma+skruva ihop ramen, sedan sätta syllpapp eller något bakpå (jag vill inte ha trä dikt an ytterplåt), sedan ta spraylim och limma upp ramen först mot plåten för enklare montering. Därefter trycker jag in rutan utifrån (får se om jag kan ta silvertejp som ”extra handtag”, går in i vanen och skruvar på innerdelen. 

Sedan väntar jag bara på sista fönsterrutan som jag beställer nu och därefter ska överflödiga elkablar mm tas bort och ny el börja dras och golvet ska läggas puh.

Jag beställer även lastskenorna nu och tänker försöka montera solpanelen och göra genomföringarna mm klar för den också.

Det blir lite ketchupeffekt av det hela, allt på en gång, men jag har ägnat tid till planering, research och inköp, så nu snart kan jag börja det roliga med bygget. 

Lämna ett svar