You are currently viewing Mycket svart färg blir det

Mycket svart färg blir det

Jag vill verkligen försöka dämpa ner alla detaljer på vanen så det smälter in. Dels för att man inte lika lätt ser att det är en bil som någon ”bor” i, dels rent estetiskt. Takfläkten som jag köpte, min Maxxfan Deluxe, var helvit på sidoramen och monteringsramen mot taket. Ikväll blev det flera lager med plastfärg sprayat. Vet inte hur bra det håller, för på taket kommer det att bli extremt varmt, så skulle inte bli förvånad om färgen släpper, men värt att prova i varje fall. Ruggade upp platsen lite med sandpapper, torkade av med silikonborttagning och sprayade med Biltemas plastfärg. 

Jag kommer att måla alla karmar och ramar osv så att det smälter in bättre med bilens originalfärg. 

Takluckan är redo för montage om jag bara köper hem lite läkt och skruvar ihop som en ram inuti bilen. Det räcker i och för sig med att bara limma takluckan med Tec7, men jag tänker skruva den också för att få lite mer stumhet. Plåten vibrerar massor och med en ram inuti och skruvar som nyper in i ramen, så blir det aningen stummare. Takfläkten kommer trots allt vara det som tar vindfånget först av allt på taket, därefter solpanelen och sedan takluckan längst bak. 

Om allt går som det ska så sitter det takfläkt, taklucka och fönster monterat på vanen innan nästa helg. Jag har ett fönster kvar som jag inte har beställt ännu och det är sovrumsfönstret. Det vet jag ännu inte exakt var det ska sitta höjdmässigt. Jag vill nästan provbygga sängen först och se exakt hur mycket den bygger med aluminiumprofiler, ribbor och madrass så att fönstret inte hamnar för långt. Alternativt så tar jag bara beslut om vilken höjd jag vill ha på överskåpen som ska vara ovanför fönstret och sätter det precis under. 

Det ska bli skoj i varje fall att få upp fönster och luckor. Med ett öppningsbart fönster så kan jag faktiskt dra in en elkabel har jag kommit på och därmed, även om det regnar, kunna arbeta inne i vanen med stängda dörrar och el/belysning utan att det regnar in. 

Medan jag väntar på bromsdelar, så kommer jag titta närmare på billjudet som ska byggas samt börja beräkna kablar som måste inköpas till all el. Jag behöver veta exakta kabelareor och dimension på säkringar, samt göra en kalkyl på hur många meter kabel jag behöver. 

Lämna ett svar