You are currently viewing Halvlyckat bromsbyte

Halvlyckat bromsbyte

Överlag gick bromsbytet rätt så bra. Hade hjälp av min vän Jonas som kunde ge lite råd och input. Bland annat satt rostskivorna rejält fast, men han slog loss dem med slägga. Något jag inte hade vågat. Dock så satt en av glidpinnarna fast så in åt bängen, så jag drog av själva gängorna. Tyvärr så pass högt upp att det inte fanns något kvar att gänga med. Därmed måste jag ha en ny bromsokshållare och nya glidpinnar, vilket såklart inte fanns någonstans i hela Göteborg att få tag på. Tyvärr inte heller på reservdelsbutikerna på nätet, om man inte köper ett helt nytt bromsok. 

Får ringa och kolla med märkesverkstaden på måndag morgon och se vad de kostar och hur lång leveranstid de kan tänkas ha. Bromsen på vänster bak är dock helt färdigmonterad och hjul osv är återmonterat på höger bak, så bara jag får hem prylarna så får jag demontera bromsok mm på höger bakhjul igen och byta. Dock sitter båda nya bromsskivorna på plats, så det värsta är över. Tyvärr sprack dock helgens planer med att använda kärran för att frakta hem ved, något jag skulle behöva göra omgående då vintern började tidigt i år med frostnätter mm. Jag kan heller inte meka på hemmaplan som jag hade tänkt, då kärran nu står utanför garaget hos mina vänner. 

Eventuellt så åker jag dit imorgon ändå och installerar min Maxxfan i varje fall.

Lämna ett svar