You are currently viewing Bromsskivor har kommit

Bromsskivor har kommit

Skivor och klossar har kommit och det är på håret om handbromsvajrarna hinner komma också. Tack till lokala bilverkstaden som gav mig OEM-numret på vajrarna så jag kunde beställa rätt längd. Tror inte de hinner komma till imorgon utan tyvärr kommer de nog till på måndag, men jag tror att jag kan byta bromsarna ändå och montera på vajrarna efteråt. Ska bara se exakt hur vajern är fäst i själva bromsokshållaren. 

Har fått hem behandlade zimmermannskivor iaf. Oklart om det gör någon skillnad, men ser kanske trevligt ut ett tag iaf. Bromsklossar skilde inte så mycket i pris, så fick bli brembo. 

Dock så provade jag ikväll att lossa skruven som håller bromsskivan på plats och den sitter som berget. Fastrostad. Bultarna som håller bromsokshållaren likaså. Sedan behöver jag mer verktyg, behöver en tjockare bits till bromsoket (ser typ ut som T30 eller ngt i storlek) samt förlängningsarm till spärrskaftet för saaaaaablarns vad hårt allt sitter. 

Blir nog ett litet projekt att få till detta trots allt. Att montera på nya bromsarna är nog inte så farligt, mer att få väck de gamla. Har dragit på 5-56 ikväll iaf och ska bränna på bromsskiveskruven med gasbrännaren också, men jag kommer nog att behöva ha en dag i helgen för att byta allt. Har i varje fall kopplat loss handbromsen helt på detta hjul nu, så nu torde inte bromsen nypa mer iaf, vilket gör att jag kan köra med bilen. 

Lämna ett svar