You are currently viewing Felsökning av bromsar

Felsökning av bromsar

Har varit bortrest några dagar och fått ta hand om sjuka släktingar, så har inte kunnat göra så mycket åt vanbygget – men idag var jag åter på det. Tog hem en bilkunnig vän för att få lite rådgivning om bromsarna och om jag t.ex. måste byta bromsok eller så. Bromsskivorna är till synes helt slut bak, men det som gjorde att bromsen låg på baktill är handbromsvajern. Den syns upptill och det är en fjäder längst bak som ska trycka tillbaka den. Fjädern fungerar, men själva vajern kärvar, så handbromsen ligger alltså på då på vänster bakhjul. Vilket betyder att ger jag bara tusan i handbromsen och trycker tillbaka vajern, så kan jag köra med bilen. 

Jag ska bara försöka räkna ut vilken längd jag ska ha på vajern, så kan jag beställa. Byter båda skivorna och klossarna + båda vajrarna. Sedan ska jag ta bort rost på de där fjäderbenen som syns på bild, till vänster om hjulet på denna är det lite rost och på andra hjulet är det rejält rostangrepp. Lika bra att slippa ner det, dra på rostomvandlare, primea och lacka lite bara.

Skönt om jag inte behöver byta bromsok bara, för det här jobbet tror jag att jag fixar själv (utan att någonsin ha gjort det innan). 

Detta har prio1 i varje fall ihop med att ta hål för fönster och annat. Sedan kan jag börja med kabeldragning för el och isolering invändigt.

Lämna ett svar