You are currently viewing Layout spikas

Layout spikas

Jag lekte lite till härom dagen med överblivna kartonger och testade ”duschen”. Jag tror inte jag hittar en bättre layout än att sätta duschen i mitten, men jag är fortfarande osäker vad gäller storleken. Just nu är den 65×65 cm och jag tycker det känns helt ok, MEN jag sprang på en riktigt finurlig grej på nätet som jag har beställt och ska leka med – en flexibel duschstång. Det gör att om jag gör en vanlig dörr (eller skippar dörr helt) så kan jag fälla ut duschstången en bit ut utanför badrummet och med ett duschdraperi så blir därmed duschytan lite större – så länge draperiet skär in i baljan i botten. Det som är trångt är ju att veva med armbågarna för att manövrera handduschen och i mitt fall så är axlarna lite för breda också, men kan jag sticka ut en armbåge genom duschdraperiet så är ju det typ en decimeter större yta. Dessutom tror jag att jag kan göra badrummet ännu djupare än 65 cm, utan problem 75-80 cm. Då blir det plötsligt mycket plats. Jag ska dock provbygga mer riktigt sedan när jag börjar bygga inredningen. 

Dock blir duschens väggar rätt vitala, för där kommer jag troligtvis att dra kabeldragning. Jag är lite sugen på att gå ner med solpanelens kablage där och också att sätta batterierna fram i bilen under soffgruppen, men får se. Fördelen med att placera batterier där, är att jag får kort kabeldragning till bilbatteriet och korta kablar = spara pengar. Jag kan också bygga kontrollpanelen och sätta all elstyrning i ett överskåp ovanför soffan. 

Nackdelen är att jag viktmässigt skulle vilja ha batterierna på motsatt sida, men jag tror att jag balanserar vikten genom att sätta vattentankarna på motsatt sida. Solpanelen sätter jag därmed mitt på taket på tvären om den ryms (måste upp på taket och mäta). 

Det kan bli så att jag ändrar under resans gång, men jag spikar denna layout nu i varje fall och förbereder för håltagning för fönster, taklucka och takfläkt. 

Lämna ett svar