You are currently viewing Rostskydd av innergolv

Rostskydd av innergolv

Jaaaa, dagen började med uppehållsväder, så skuttade ut rätt tidigt och körde igång med bygget. Gott att kunna jobba med öppna dörrar. Jag har gått över hela golvet och noterat att det på väldigt många ställen var repigt och nästan plåtrent. Dels efter att jag slitit som en idiot med att få bort det gamla, limmade golvet, men det verkar också som om någon tidigare har skadat plåten både här och där. Hjulhusen var det plåtrent på där jag tror att plastkåporna som har skyddat hjulhusen sonika har vibrerat ner lacken. Det låter nästan osannolikt, men det såg så ut i varje fall. 

Så, lika bra att gå All In med rostskyddsprimer och sedan spraylacka ett lager svart färg ovanpå bara. Det här behöver inte vara snyggt alls, eftersom det ska täckas – men varför jag gör detta är för att jag vill inte ha ren plåt helt utan rostskydd under golvet. En vacker dag kanske jag spiller vatten eller något som letar sig ner eller om det nu mot förmodan skulle komma kondens där, så vill jag åtminstone ha det lilla skydd som täckt plåt ger. 

Jag såg dock att båda sidodörrarna hade rätt mycket uppskrapat nertill också, så funderar på att ge dem samma behandling. Tvätta av, spraya silikonborttagning, torka av, spraya primer och dra på lite svart färg. 

Det kanske verkar lite överambitiöst, men att bara hasta fram en inredning och göra klar bilen ”snabbt och enkelt” och sedan stå med rost, mögel, dålig lukt eller vad som är inget jag tänker riskera. 

Lämna ett svar